USKRŠNJA SALATA: Brza za pripremu, ali dovoljno efektna da osvoji goste na prvi zalogaj
Uskršnja salata je savršen dodatak prazničnoj trpezi, spajajući bogate ukuse i svežinu prolećnih sastojaka.

foto: Youtube / Printscreen / @gotujzkarolem
Za razliku od klasične ruske ili mimoza salate, ova verzija donosi laganiju teksturu i savršen balans ukusa. Kombinacija hrskavog povrća, kremastog preliva i nežnih začina čini je neodoljivom za svako nepce. Ova salata će postati vaš omiljeni izbor za svaku proslavu!
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 g testenine
- 1 kašičica soli
- 1 praziluk
- 200 g šunke iz konzerve
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 4 kašike majoneza
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U jednom lončetu jaja kuvajte 9 minuta, u drugom loncu testeninu. Kada je skuvana ocedite testeninu i prohladite je potom je sipajte u veću posudu.
Iseckajte praziluk na trakice, prespite ključalom vodom i ostavite da odstoji. Za to vreme iseckajte kuvana jaja na sitne kockice, kao i šunku. Dodajte ih u testeninu, zatim i praziluk i kukuruz iz konzerve.
U posebnoj činijici pomešajte majonez, biber i so i dobro sjedinite sa ostalim sastojcima. Salata je spremna, uživajte i prijatno!
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AZIJSKA SALATA SA NUDLAMA: Brza i neverovatno ukusna – savršena za svaki obrok
12. 03. 2025. u 11:00

KREMASTA I PIKANTNA: Vlaška salata, odličan prilog jelima od mesa
27. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)