USKRŠNJA SALATA: Brza za pripremu, ali dovoljno efektna da osvoji goste na prvi zalogaj

Новости онлине

16. 04. 2025. u 16:00

Uskršnja salata je savršen dodatak prazničnoj trpezi, spajajući bogate ukuse i svežinu prolećnih sastojaka.

УСКРШЊА САЛАТА: Брза за припрему, али довољно ефектна да освоји госте на први залогај

foto: Youtube / Printscreen / @gotujzkarolem

Za razliku od klasične ruske ili mimoza salate, ova verzija donosi laganiju teksturu i savršen balans ukusa. Kombinacija hrskavog povrća, kremastog preliva i nežnih začina čini je neodoljivom za svako nepce. Ova salata će postati vaš omiljeni izbor za svaku proslavu!

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 g testenine
  • 1 kašičica soli
  • 1 praziluk
  • 200 g šunke iz konzerve
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • 4 kašike majoneza
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

U jednom lončetu jaja kuvajte 9 minuta, u drugom loncu testeninu. Kada je skuvana ocedite testeninu i prohladite je potom je sipajte u veću posudu.
Iseckajte praziluk na trakice, prespite ključalom vodom i ostavite da odstoji. Za to vreme iseckajte kuvana jaja na sitne kockice, kao i šunku. Dodajte ih u testeninu, zatim i praziluk i kukuruz iz konzerve.
U posebnoj činijici pomešajte majonez, biber i so i dobro sjedinite sa ostalim sastojcima. Salata je spremna, uživajte i prijatno!

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠVAJNŠTAJGEROVA TV KOLEGINICA OBJAVILA: OČEKUJEM DETE! Cela Nemačka priča o razvodu Ane Ivanović i - ovome