KUPUS ČORBA: Recept za zdrav obrok pun vitamina i vlakana
KUPUS čorba preporučuje se i u dijetalnim režimima ishrane jer sadrži veliki procenat vode, bogat je vlaknima, a ima minimalno masti.

Foto: Shutterstock
Zbog svog blagog ukusa, kuvani kupus prija stomaku i odličan je za jačanje imuniteta.
Sastojci:
- 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 1 crni luk, iseckan
- 2 šargarepe, iseckane
- 2 stabljike celera, iseckane
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- so i biber, po ukusu
- 300 g konzervisanog belog pasulja
- 2 čena belog luka, iseckana
- 1 kašika timijana
- 1/2 iseckane glavice kupusa
- 3 iseckane pečene paprike
- 2 kašike svežeg seckanog peršuna
- 1 l pilećeg bujona (ili bujona od povrća)
- 500 ml vode
- 200 ml soka od paradajza
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni luk, šargarepu i celer, a začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Dinstajte mešajući dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte pasulj, beli luk i timijan, promešajte i dinstajte još jedan minut.
U veću šerpu sipajte povrće koje ste izdinstali, vodu i bujon, pa dodajte mleveni paradajz i kupus.
Kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte iseckanu pečenu papriku i peršun. Začinite po ukusu sa soli i biberom.
(sensa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BRZA I JEDNOSTAVNA PRIPREMA, A UKUS FANTASTIČAN: Bela riblja čorba (VIDEO)
19. 03. 2025. u 12:00

DOMAĆA ČORBA OD SREMUŠA: Savršen izbor za lagan, zdrav i hranljiv obrok
18. 03. 2025. u 11:00

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

PRILAZE MU JEDAN PO JEDAN: Joca Amsterdam iz zatvora stigao na sahranu Rutovića (VIDEO)
DA SE oprosti od Željka Rutovića stigao je i Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam.
07. 04. 2025. u 13:36
Komentari (0)