ČORBA OD SOČIVA: Zdrav i hranljiv obrok

Новости онлине

25. 04. 2025. u 13:00

Čorba od sočiva je brza i jednostavna za pripremu, a bogata je vitaminima i mineralima.

ЧОРБА ОД СОЧИВА: Здрав и хранљив оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g sočiva
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 kašičica karija
  • 5 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica seckane sveže nane

Priprema:

Povrće očistite i sitno iseckajte. Na zagrejanom ulju, prodinstajte crni luk, dodajte beli i posle minut svo ostalo povrće. Prodinstajte 2-3 minuta, pa dodajte kari, so i biber po ukusu. Dinstajte dok se začini ne sjedine s povrćem. Dodajte bujon ili vodu da pokrije sve i kad provri dodajte sočivo. Kuvajte dok ne omekša. Po želji izblendirajte pola količine skuvanog sočiva, pa vratite u čorbu. Sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku, izmešajte i pospite nanom pre služenja.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI OVO NISU OČEKIVALI: Donald Tramp tokom sastanka u Beloj kući pričao i o - onom glupanu! (VIDEO)