ČORBA OD "CVETNOG" POVRĆA: Sa brokolijem i karfiolom

Bojana Jovanović

23. 07. 2025. u 16:37

Kad se udruže dve glavice, karfiola i brokolija, nastane ova prelepa čorba prepuna njihovih "cvetića", sa dodatnim šmekom parmezana.

ЧОРБА ОД ЦВЕТНОГ ПОВРЋА: Са броколијем и карфиолом

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 1 mala glavica karfiola

- 1 mala glavica brokolija

- malo zeleni za supu

- 1 kašika mešavine suvih biljnih začina

- so, biber

- 1 dl mleka

- 1 dl slatke pavlake

- parmezan, za posipanje

Karfiol i brokoli operite, očistite i iscepkajte na manje komade pa stavite da se kuva u većoj šerpi, zajedno sa zeleni koju ste prethodno oprali, oljuštili i iseckali na kolutiće. Malo posolite. Kuvajte dok povrće ne omekša, otprilike oko 30 minuta. Odvojite 8 dl vode u kojoj se povrće kuvalo i procedite u drugu posudu. Brokoli, karfiol i malo šargarepe stavite u blender i usitnite tako da dobijete finu kašu. Vratite smesu u posudu s proceđenom vodom od kuvanja, dolijte mleko i po potrebi još vode, tako da dobijete oko litar-dva čorbe. Dodajte mešavinu suvih biljnih začina, i, ako je potrebno, malo bibera i soli. Kratko zakuvajte i na kraju zgusnite čorbu slatkom pavlakom koju ćete lagano umešati u nju. Ostavite da tako skuvana čorba odstoji nekoliko minuta pre nego što je poslužite, jer će se tako još malo zgusnuti, pa pospite parmezanom svaku porciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTPEVALA LAMBADU PA NESTALA: Pronašli su je mrtvu u zapaljenom automobilu - pokušaj pljačke završen tragično