SALATA OD KARFIOLA I KROMPIRA: Zdravo, mirisno i neodoljivo!

Milena Tomasevic

28. 10. 2025. u 15:16

AKO mislite da je karfiol dosadan — ovaj recept će vas potpuno razuveriti! Kombinacija pečenog karfiola, krompira, maslina i sušenog paradajza pretvara jednostavne namirnice u pravu mediteransku čaroliju ukusa.

САЛАТА ОД КАРФИОЛА И КРОМПИРА: Здраво, мирисно и неодољиво!

FOTO: Novosti

Sastojci

Za salatu:
  • 500 gr karfiola
  • 2 srednja krompira
  • So po ukusu
  • 70 gr sušenog paradajza u ulju
  • 80 gr maslina (zelenih ili crnih)
  • svež peršun po ukusu

Za dresing:

  • 40 ml  maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • čili papričica po ukusu
  • nekoliko stabljika peršuna
  • 1 kašika belog vinskog sirćeta
  • rendana kora limuna
  • so po ukusu

Priprema

1. Skuvajte povrće.
Karfiol odvojite na cvetiće, krompir oljuštite i isecite na kocke. Skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, ali da zadrži oblik. Ocedite i ostavite da se malo prohladi.

2. Pripremite dresing.
U tiganju na laganoj vatri kratko zagrejte maslinovo ulje sa belim lukom, čilijem i stabljikama peršuna da pusti miris. Uklonite sa šporeta, dodajte sirće, koru limuna i so po ukusu.

3. Složite salatu.
U velikoj činiji pomešajte karfiol, krompir, masline i iseckani sušeni paradajz. Prelijte toplim dresingom, nežno promešajte i pospite svežim peršunom. Salata je podjednako ukusna i kao samostalan obrok ili kao prilog uz ribu i meso.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEKA JESEN BOLJE ZVUČI UZ AUDIO BM