SALATA OD PEČENIH PAPRIKA I PATLIDŽANA: Recept za lagano predjelo
Ukusna i aromatična salata koja će obogatiti svaku zimsku trpezu. Odlična je kao lagano predjelo ili prilog uz glavno jelo, a naročito prija uz domaći hleb i sir.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 8 kom pečenih paprika
- 1 kom pečeni patlidžan
- 4 čena belog luka
- 300 gr feta sira ili sir po izboru
- svež peršun
- so, biber
- ulje
- sirće
- pečeni susam
Priprema:
Pečene paprike očistiti, oprati i osušiti kuhinjskim ubrusom. Iseckati na trakice ili kockice. Patlidžan oguliti, posoliti i ostaviti pola sata da pusti gorčinu. Potom isprati toplom vodom, osušiti, iseći na kolutove i ispeći u rerni na papiru za pečenje. Kada se prohladi, iseći na kockice. Sir iseći na sitne kockice. U manjoj činiji pomešati ulje, sirće, sitno iseckan peršun i beli luk. Preliti pripremljenu papriku i patlidžan ovim prelivom, posoliti i pobiberiti, pa sve dobro izmešati. Dodati sir i pečeni susam. Salatu dobro ohladiti pre služenja.
Prijatno!
Preporučujemo
RECEPT ZA POSNE ČUPAVCE: Idealno rešenje ukoliko tražite preukusnu poslasticu
20. 12. 2025. u 15:30
STARINSKI KOLAČ SA VIŠNjAMA: Sprema se brzo, a ukus je vraća u detinjstvo (VIDEO)
20. 12. 2025. u 09:50
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)