VOĆNA ČOKOLADNA ČAROLIJA: Ako volite višnje, ovo je najbrža i najlakša torta koju ćete obožavati
Umutite puter, šećer i vanilin šećer, pa ubacite jedno po jedno jaje i lagano mutite.
 
                                                                                    Foto: Profimedia
Jogurt i brašno sa praškom za pecivo i makom dodajte u pripremljenu smesu, kratko mutite, testo sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Umutite šlag sa vodom i stavite u frižider da se ohladi.
Za to vreme, očistite višnje, izvadite koštice, pa kada se šlag dobro stegne, rasporedite ga preko kore i poređajte višnje. Istopite čokoladu sa malo margarina i filujte tortu. Ukrasite je po želji, najbolje kombinacijom crvenog (smrznutog) voća.
Potrebno je:
- 500 g višanja
- 200 g putera
- 200 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 4 jajeta
- 300 g brašna
- prašak za pecivo
- 50 g mlevenog maka
- 200 ml mleka
- šolja jogurta
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g šlaga
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)