MAFIN PUN BOROVNICA: Brza poslastica

Andrijana Nešić

15. 01. 2023. u 19:51

U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, a u drugoj umutite posebno belanca, pa dodajte žumanca, jogurt i maslac.

МАФИН ПУН БОРОВНИЦА: Брза посластица

Foto: Shutterstock

Lagano sve umutite sa prethodnom smesom, pa ulijte u kalup za mafine. Stavite oko pet borovnica u svaki kolačić i pritisnite da malo potonu u testo. Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Napravite krem, umutite puter, dodajte šećer u prahu, mleko i jestivu boju. Ukrasite ovim prelivom pečene mafine. Možete da stavite i očišćenu borovnicu na šlag. 

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 250 g šećera
  • 3 jajeta
  • 1,5 dl jogurta
  • 120 g maslaca
  • borovnice

Za krem:  

  • 250 g putera
  • 500 g šećera u prahu
  • 2 kašičice mleka
  • jestiva ljubičasta boja

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJEG DANA U 2024. GODINI STIŽE NAM - CRNI MESEC: Astrološki fenomen donosi buru promena za 3 znaka Zodijaka