MALO DRUGAČIJE PALAČINKE: Četiri fila koje verovatno niste probali
UGLAVNOM ih jedemo sa džemom, marmeladom, čokoladnim kremom i mlevenim keksom ili u nešto tradicionalnijoj varijanti - sa orasima i šećerom.
Palačinke su omiljena poslastica većine - lako se i brzo pripremaju, jeftine su i izdašne, a mogu biti i slatke i slane i možete ih obogatiti najrazličitijim filovima i sastojcima.
Ako želite da ukućane ili goste iznenadite nečim novim i ukusnijim, isprobajte neki od ova četiri fila koji su jednostavni, a super su ukusni i drugačiji od onoga čine inače punite palačinke!
1. Karamelizovani fil sa bananom
Potrebni sastojci (količine sastojaka su proizvoljne u zavisnosti od toga kakav ukus i količinu želite) : krem sir, pavlaka, šećer u prahu, banane, šećer, maslac, cimet
Priprema: U posudi pomešajte krem siru i pavlaku, a potom dodajte šećer u prahu. Na tiganju otopite puter na umerenoj vatri, pa mu dodajte šećer i cimet i mešajte ih dok ne počnu da se karamelizuju. Potom dodajte banane iseckane na kolutiće lagano ih mešajući sa ostatkom smese tokom 2-3 godine. Kada se spoje sa ostatkom smese - vaš fil je gotov!
2. Tiramisu fil
Potrebni sastojci: maskarpone sir, šećer u prahu, rendana čokolada za kuvanje, malo skuvane instant kafe
Priprema: Pomešajte sve sastojke u glatku smesu
3. Fil sa šumskim voćem
Potrebni sastojci: krem sir, slatka pavlaka, šećer u prahu, bilo šta od šumskog voća (jagode, maline, kupine, borovnice, ili čak mešavina istog...)
Priprema: Pomešajte krem sir, šećer u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovo sve mešajte dok ne postane glatko. Dodajte šumsko voće.
4. Osvežavajući fil
Potrebni sastojci: Grčki jogurt, med, limunov sok
Priprema: Pomešajte sve sastojke u kompaktnu smesu
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00
HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56
SAVRŠENI MAFINI SA ČOKOLADOM I VIŠNjAMA: U našoj kući se prave svaka četiri dana
26. 01. 2023. u 14:28
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)