RECEPT ZA UKUSAN MRAMOR KOLAČ SA ORASIMA: Sastojke već imate kod kuće (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

12. 02. 2023. u 09:00

MRAMOR kolač nastaje mešanjem svetlog i tamnog testa

РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН МРАМОР КОЛАЧ СА ОРАСИМА: Састојке већ имате код куће (ВИДЕО)

Foto: privatna arhiva

Sastojci za mramor sa orasima

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 50 ml mleka
  • 3 kašike brašna
  • malo praška za pecivo
  • 1 kašika kakaa
  • 2 kašika maslinovog ulja
  • korica limuna
  • 50 gr seckanih oraha

Priprema:

Umutiti jaja dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje  pola mleka i sve dobro izjednačiti. Podeliti na dva dela.

U jedan dodati koricu limuna a u drugi kako u koji ste dodali ostatak mleka koje malo podgrejte.. Tepsiju podmazati pa pobrašnjiviti i sipati naizmenično na sredinu kašikom svetlog pa čokoladnog testa do utroška.

Odozgo rasporediti seckane orahe. Peći na 180-190 stepeni C oko 35 min. Po želji posuti vanilin šećerom ili prah šećerom. Ohlađen seći.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJEG DANA U 2024. GODINI STIŽE NAM - CRNI MESEC: Astrološki fenomen donosi buru promena za 3 znaka Zodijaka