UKUSNO TESTO: Slatki hleb sa sirom i suvim grožđem (RECEPT)
LAKO i jednostavno za pripremu
Savršen domaći slatki hleb, koji će obožavati svi ukućani. Jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan.
Slatki hleb - sastojci:
300 g sitnog neslanog sira ili rikote
250 g šećera
3 jaja
250 g brašna
50 ml. mleka
1 kesica praška za pecivo (10 g)
dve šake suvog grožđa
Slatki hleb - priprema:
Ulupajte belanaca sa šećerom. Odvojeno, mikserom ulupajte sir sa žumancima, zatim pomešajte sa brašnom,mlekom i praškom za pecivo, pa tome dodajte ulupana belanca. Umešajte suvo grožđe. Da ne bi padali na dno stavite suvo grožđe u kesu i uspite šaku brašna pa protresite,odstranite brašno pa umešajte suvo grožđe.
Pecite na 180 stepeni 35-45 minuta u kalupu za srneća leđa ili sličnom kalupu, ali bez rebara. Obavezno stavite pek papir.
Kada je hleb pečen, ohladite i isecite na kriške.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA: Istinski užitak za sva čula (FOTO/VIDEO)
16. 02. 2023. u 09:05
Ovaj kolač se pravi za 7 minuta i košta 70 dinara (Foto/Video)
16. 02. 2023. u 07:05
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)