IDEALNA ROĐENDANSKA POSLASTICA: "Alžirska torta" zadovoljiće sva vaša čula (RECEPT + POSTUPAK)
U VREME praznika, rođendana ili drugih proslava, ova torta će vam zadovoljiti sva čula ukusna, sočna, ali i izdašna dopašće se i najmlađima i starijima.
Poznata je kao "Alžirska torta" i trebaće vam vremena da je pripremite, ali koliko god da uživate u njenom ukusu toliko ćete uživati i u pohvalama onih koji je budu probali.
Sastojci za kore (ispecite tri):
3 belanca
3 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
2 kašike griza
Prvi fil:
250 ml vode
250 ml soka od ananasa (iz konzerve)
4 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
80 ml slatke pavlake
7 kolutova ananasa
Drugi fil:
1/2 l mleka
4 kašike šećera
6 žumanaca
1,5 kesica pudinga od vanile
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
Potrebno je još:
3-4 banane
200 ml slatke pavlake za ukrašavanje
ostatak soka od ananasa za natapanje kora
Priprema
Ispecite tri kore tako što ćete penasto umutiti belanca, dodajte šećer, žumance, brašno i griz. Pecite u mašću podmazanom okruglom plehu (prečnika 26 cm) na 175 stepeni dok se korane odvoji od ivice pleha.
Prvi fil:
U šerpu uspite vodu i sok od ananasa, sačekajte da provri pa uspite šećer i puding rastvorene u pet kašika vode. Skuvan puding dobro ohladite. Posebno umutite slatku pavlaku, pa sjedinite sa ohlađenim pudingom. Na kraju dodajte sitno iseckane kolutove ananasa (iseckajte ih dan ranije i ostavite u rešetki da se dobro ocede).
Drugi fil:
Ulijte mleko u šerpu, dodajte šećer i promešajte. Sačekajte da provri pa polako sipajući dodajte prethodno umućenu smesu od žumanaca, pudinga i pet kašika mleka. Gotov fil ostavite da se ohladi, pa ga sjedinite sa penasto umućenim maslacom i šećerom u prahu.
Koru filujte prvim filom, pa drugim, a onda poređeajte iseckane banane. Tako i preko druge kore, a na treću stavite samo prvi i drugi fil. celu tortu prefilujte umućenom slatkom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)