IDEALNA ROĐENDANSKA POSLASTICA: "Alžirska torta" zadovoljiće sva vaša čula (RECEPT + POSTUPAK)
U VREME praznika, rođendana ili drugih proslava, ova torta će vam zadovoljiti sva čula ukusna, sočna, ali i izdašna dopašće se i najmlađima i starijima.
Poznata je kao "Alžirska torta" i trebaće vam vremena da je pripremite, ali koliko god da uživate u njenom ukusu toliko ćete uživati i u pohvalama onih koji je budu probali.
Sastojci za kore (ispecite tri):
3 belanca
3 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
2 kašike griza
Prvi fil:
250 ml vode
250 ml soka od ananasa (iz konzerve)
4 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
80 ml slatke pavlake
7 kolutova ananasa
Drugi fil:
1/2 l mleka
4 kašike šećera
6 žumanaca
1,5 kesica pudinga od vanile
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
Potrebno je još:
3-4 banane
200 ml slatke pavlake za ukrašavanje
ostatak soka od ananasa za natapanje kora
Priprema
Ispecite tri kore tako što ćete penasto umutiti belanca, dodajte šećer, žumance, brašno i griz. Pecite u mašću podmazanom okruglom plehu (prečnika 26 cm) na 175 stepeni dok se korane odvoji od ivice pleha.
Prvi fil:
U šerpu uspite vodu i sok od ananasa, sačekajte da provri pa uspite šećer i puding rastvorene u pet kašika vode. Skuvan puding dobro ohladite. Posebno umutite slatku pavlaku, pa sjedinite sa ohlađenim pudingom. Na kraju dodajte sitno iseckane kolutove ananasa (iseckajte ih dan ranije i ostavite u rešetki da se dobro ocede).
Drugi fil:
Ulijte mleko u šerpu, dodajte šećer i promešajte. Sačekajte da provri pa polako sipajući dodajte prethodno umućenu smesu od žumanaca, pudinga i pet kašika mleka. Gotov fil ostavite da se ohladi, pa ga sjedinite sa penasto umućenim maslacom i šećerom u prahu.
Koru filujte prvim filom, pa drugim, a onda poređeajte iseckane banane. Tako i preko druge kore, a na treću stavite samo prvi i drugi fil. celu tortu prefilujte umućenom slatkom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: "Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu"
IAKO će u Ovalni kabinet Bele kuće ući tek za dva i po meseca, već su počele analize može li Donald Tramp ispuniti predizborna obećanja i doneti mir Ukrajini i Bliskom istoku. Prema pisanju "Vol strit džornala", koji se poziva na izvore bliske Trampu, savetnici novoizabranog predsednika nude zamrzavanje rata duž prve linije, konsolidaciju okupiranih teritorija za Rusiju, demilitarizovanu zonu i zaustavljanje integracije Kijeva u NATO na 20 godina.
08. 11. 2024. u 09:02
PUTIN ZAPUŠIO USTA ZAPADU: Njegove reči o Olimpijskim igrama paraju uši
VLADIMIR putin govorio je Olimpijskim igrama koje su pre nekoliko meseci održane u Parizu
08. 11. 2024. u 18:34
UDARIO NA POLICIJU: Kako je umro Romeo Savić, Kneletov drug - u noći kad je Aleksandar ubijen sumnja se da mu je ostavio poruku u hotelu
"OTIMAO sam 'robu' i automobile pokvarenim policajcima. Voleo sam da to radim inspektorima koji su i sami kriminalci, a nisu imali smelosti da stanu naspram mene. Možda sam i preterivao, ali se kunem da niko pošten od mene nije stradao. Uvek sam uzimao od cinkaroša, pijanaca i 'indijanaca', ponižavao ih i maltretirao! Često sam to činio zbog drugih. Posle me je to mnogo koštalo."
08. 11. 2024. u 19:44
Komentari (0)