NE MORATE IĆI U PEKARU: Napravite DOMAĆI BUREK SA MESOM (VIDEO)
NAPRAVITE sami burek sa mesom.

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Kako napraviti burek sa mesom u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i ukusom koji pokreće sva čula? Pekarski burek ni približno ovako dobar kao ovaj. Vredi napraviti, probati i uživati u svakom zalogaju...
Burek sa mesom - sastojci:
500 g ml. mesa
2 glavice crnog luka
1/2 kg tankih kora
soli, bibera
ulja
200 ml vode
Burek sa mesom - priprema:
Ispržiti sitno seckan crni luk pa dodati mleveno meso i propržiti. Posoliti, pobiberiti... Tepsiju 24 cm prečnika dobro podmazati uljem, pa je prekriti korom.
Tri kore zgužvati kao harmoniku, pa prekriti dno, malo pouljiti i poprskati vodom. Prekriti sa druge tri zgužvane kore. I njih pouljiti i poprskati vodom.

Foto: Bakina kuhinja
Tako i treći red, pa ubaciti trećinu mesa, a zatim idemo isto kao prvi put tri reda kora, pa meso kore... meso kore...
Prekriti korom i premazati uljem ušuškani burek i peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Sjajan je, hrskav, pun fila, uživajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

IMATE PUDING, IMATE VIŠNjE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)
16. 03. 2023. u 09:00

NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)
15. 03. 2023. u 15:00

PUN POGODAK: Mali, posni mafini hlebčići sa semenkama (VIDEO)
14. 03. 2023. u 18:00

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato upustvo i za Srbiju, Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 15:05

PREGLASNI DOK VODE LjUBAV Komšije Mime Karadžića htele da sazovu savet: "Viđamo Mimu, starog vuka, kako da ne"
GLUMAC Mima Karadžić uživa već neko vreme sa četiri decenije mlađom Natašom Stanić.
08. 04. 2025. u 12:13
Komentari (0)