HAMANTAŠEN KOLAČIĆI: Paketići punjeni slašću (RECEPT)

12. 04. 2023. u 12:00

JEVREJSKA kuhinja je nadaleko čuvena kao izuzetno ukusna, a ovi kolačići su nekada bili punjeni susamom

ХАМАНТАШЕН КОЛАЧИЋИ: Пакетићи пуњени слашћу (РЕЦЕПТ)

Foto: Profimedia

Hamantašen kolačići su testo u kojem se krije punjenje. Pune se džemom, čak i čokoladom. Ovog puta su punjeni makom.

Hamantašen kolačići - sastojci:

2 šolje šećera
1/3 šolje ulja
1/3 šolje putera ili margarina
3 jajeta
4 šolje brašna
1/2 šolje soka od pomorandže
kesica praška za pecivo
kašičica soli
umućeno jaje
400 g mlevenog maka
šolja mleka

Hamantašen kolačići - priprema:

Skuvajte mak sa šoljom mleka i šoljom šećera i ostavite da se hladi. Umutite margarin, ulje i šolju šećera. Dodajte jaja i pomorandžin sok i sve dobro izmešajte, pa dospite brašno i prašak za pecivo, lagano mešajući.

Spremite šolju i mak i počnite!

Podelite testo na četiri dela, pa svaki rastanjite veoma tanko, na dasci posutoj brašnom. Čašom vadite krugove od testa. Na sredinu svakog od njih stavite po pola kašičice fila. Savijte testo i njime pokrijte punjenje tako da formirate trouglove. Srednji deo testa sa filom ne mora biti baš pokriven u potpunosti.

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Premažite kolače umućenim jajetom i poslažite ih u podmazan pleh. Smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite 15-20 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD IZGUBI FINALE SKOČIO BIH SA 60. SPRATA: Trener Danila Medvedeva ipak optimista, cilja na novu veliku titulu