ZANIMLJIV KOLAČ OD BANANA: Spremite brzo i lako (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

11. 04. 2023. u 17:38

VEROVATNO sve sastojke imate u kući

ЗАНИМЉИВ КОЛАЧ ОД БАНАНА: Спремите брзо и лако (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 200 ml jogurta
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 30 ml ulja
  • kockica maslaca
  • 3 kašike šećera 
  • 2 veće banane

Priprema:

U tiganj iseckati maslac  dodati 3 kašike šećera stavit na šporet, pa pržiti šećer da se dobije karamel. Ubaciti banane isečene po dužiti.

Pržiti 5-6  min. da banane porumene i omeknu. Pleh veličine 24 cm u prečniku obložiti pek papirom. Poređati pečene banane i sipati odozgo sav karamel iz tiganja. Jaja umutiti sa 2 kašike šećera dodati brašno sa praškom za pecivom.

Ubaciti jogurt, ulje i sve dobro izjednačiti. Istresti preko pečenih banana, pa peći oko 40 min. Pečen istresti na tanjir pa skinuti pek papir i ostaviti da se ohladi.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD IZGUBI FINALE SKOČIO BIH SA 60. SPRATA: Trener Danila Medvedeva ipak optimista, cilja na novu veliku titulu