JEDNOSTAVAN KOLAČ SA OVSENIM PAHULJICAMA: Idealna poslastice koja uspeva i početnicima

Novosti online

02. 05. 2023. u 20:00

IDEALAN kolač za svaku priliku

ЈЕДНОСТАВАН КОЛАЧ СА ОВСЕНИМ ПАХУЉИЦАМА: Идеална посластице која успева и почетницима

Foto: Shutterstock

Kolač sa ovsenim pahuljicama - Sastojci:

 3/4 šolje ključale vode, 1 šolja ovsene kaše, 1/2 šolje putera ili margarina, 1 šolja smeđeg šećera,1 šolja belog šećera, 2 jaja, 3/4 šolje brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašika kakaa, 1/2 kašičice soli, 1 kašičica cimeta, čokoladni dugmići, seckani orasi ili bademi.

Kolač sa ovsenim pahuljicama - Priprema:

Puter i ovsenu kašu prelijte kipućom vodom. Pustite da stoji 10 minuta dok se puter ne otopi. Dodajte šećere i dobro izmešajte kašikom. Dodajte jaja i dobro mešajte. Umešajte suve sastojke i 1/2 čokoladnih dugmića. Testo sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh dimenzija 9 puta 13. Po vrhu pospite preostali čokoladni čips i orahe. Peći 30-35 minuta na 350 stepeni. Torta je sama po sebi ukusna, ali je takođe dobra i šlagom ili sladoledom od vanile.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SINER I ALKARAZ SLAVE: Prvo čuli da se Novak Đoković povredio, a sad i ovo!