OVAKO TURCI PRAVE URMAŠICE: Nema sočnije poslastice, a ni jednostavnije pripreme od ove

17. 08. 2023. u 13:13

Način na koji Turci spremaju urmašice je veoma jednostavan, a ukus ove poslastice obara s nogu.

ОВАКО ТУРЦИ ПРАВЕ УРМАШИЦЕ: Нема сочније посластице, а ни једноставније припреме од ове

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan

Sastojci:

Agda sirup:

  • 600 mililitara vode
  • 500 grama šećera
  • 10 grama vanilin šećera
  • 3 kriške limuna

Kolač:

  • 1 celo jaje + 1 žumance
  • 75 grama šećera
  • 70 mililitara biljnog ulja
  • 200 grama putera
  • 250 grama brašna za kolače
  • 250 grama hlebnog brašna
  • 1/4 kašičice praška za pecivo

Priprema:

Agda:

Sipati šećer i vanilin šećer u vodu i staviti da se kuva oko 10 minuta, pa dodati limun. Kolač: Umutiti jaje + žumance, pa uz neprestano mućenje dodati šećer i ulje. Sve dobro sjediniti, pa dodati maslac, brašno i prašak za pecivo. Rukom sve sjediniti i formirati smesu, pa prekriti plastičnom folijom i ostaviti u frižider da odstojio oko 20 minuta. Rukom uzimati po manje delove smese i stavljati ih na rende kako bi se formirao kolač, a zatim ređati u pleh. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliti vruć kolač agdom, pa staviti na hlađenje.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVARIO JU JE 92 PUTA DOK JE BILA TRUDNA! Evo šta je Nejmaru sada uradila devojka koja mu je rodila dete