POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I CIMETOM: Pravi se nikad lakše sa merom na čaše

18. 08. 2023. u 07:00

Napravite ukusni i mirisni kolač sa jabukama. Jednostavan i ukusan posni kolač sa jabukama odličan je za Badnji dan, a pravi se za tili čas. Većinu sastojaka već imate kod kuće, a za meru koristite čašu od 200 ml. Dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća, a ukućani će biti oduševljeni.

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ЦИМЕТОМ: Прави се никад лакше са мером на чаше

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 3 čaše rendanih jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše brašna
  • 3 kašike kisele vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • šećer u prahu

Priprema:

Jabuke pomešati sa šećerom, pa dodati ulje i cimet. Sodu bokarbonu pomešati sa kiselom vodom, pa dodati u jabuke. Dobro izmešati, pa ostaviti da smesa odstoji oko sat vremena. Nakon toga u smesu dodajte brašno, dobro izmešati da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu istresite u nauljen pleh, ili ga obložite papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a kolač pecite dok lepo ne porumeni oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je dovoljno pečen. Kada se prohladi isecite ga na kocke i po želji ga pre služenja pospite šećerom u prahu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE NA MEGDAN ZVEZDI? Da li će ovo biti istorijska noć za Pafos ili ćemo videti volšebni preokret Ukrajinaca?