POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I CIMETOM: Pravi se nikad lakše sa merom na čaše
Napravite ukusni i mirisni kolač sa jabukama. Jednostavan i ukusan posni kolač sa jabukama odličan je za Badnji dan, a pravi se za tili čas. Većinu sastojaka već imate kod kuće, a za meru koristite čašu od 200 ml. Dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća, a ukućani će biti oduševljeni.
Sastojci:
- 3 čaše rendanih jabuka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 3 čaše brašna
- 3 kašike kisele vode
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- šećer u prahu
Priprema:
Jabuke pomešati sa šećerom, pa dodati ulje i cimet. Sodu bokarbonu pomešati sa kiselom vodom, pa dodati u jabuke. Dobro izmešati, pa ostaviti da smesa odstoji oko sat vremena. Nakon toga u smesu dodajte brašno, dobro izmešati da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu istresite u nauljen pleh, ili ga obložite papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a kolač pecite dok lepo ne porumeni oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je dovoljno pečen. Kada se prohladi isecite ga na kocke i po želji ga pre služenja pospite šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM: Jeftina i brza poslastica koju svi vole! (recept/video)
18. 07. 2023. u 19:31 >> 17:36
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)