NEODOLJIVI UKUS, KOLAČ SA LEŠNIKOM: Kremasti čokoladni fil i lešnik daju simfoniju ukusa
SPOJ kremastog čokoladnog fila i lešnika daju neodoljiv ukus ovom kolaču.
Potrebno:
Za koru:
* jaja,2 komada
* šećer,350 g
* brašno,280 g
* prašak za pecivo,1 kesica
* ulje, 200 ml
* mleko,300 ml
* lešnik,100 g
Za fil:
* jaja,1 komad
* margarin,125 g
* čokolada za kuvanje,100 g
Za posipanje:
lešnik,70 g
Priprema:
* Za koru: Mikserom umutiti jaja,dodati šećer i mutiti mikserom.Naizmenično dodavati ulje i mleko i lagano mutiti mikserom.Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano sjediniti mikserom. Dodati prepečeni,mleveni lešnik i mutiti mikserom na najmanjoj brzini. Smesu uliti u pleh koji ste obložili pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Za to vreme pripremiti fil. Jaje i šećer razmutiti viljuškom. U šerpu staviti iseckan margarin,staviti na vatru i mešati dok se margarin ne otopi,pa dodati razmućeno jaje i šećer i ukuvati. Umešati čokoladu za kuvanje i meśati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Fil naneti preko ohlađene kore. Posuti krupno seckanim,prepečenim lešnikom i ostaviti da se ohladi. Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAKO SU EKSPLODIRALI PEJDžERI KOD GOTOVO 3.000 LjUDI? Postoje dve teorije, a jedna je posebno zastrašujuća
OKO 2.800 ljudi, među kojima i veliki broj pripadnika libanskog oružanog pokreta Hezbolah, koji podržava Iran, kao i lekari, povređeni su u utorak nakon što su im eksplodirali pejdžeri kojima su komunicirali.
17. 09. 2024. u 21:06
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
NAGE SLIKE: Zbog ovih radova je Melanija Tramp podigla glas (FOTO)
MELANIJA Tramp (54), bivša prva dama Amerike, osvrnula se na svoje golišave fotografije nastale tokom njene manekenske karijere. Lepa Slovenka iznela je stav o kontroverznim slikama u svojoj objavi na društvenim mrežama, vezanoj za njene predstojeće memoare pod nazivom "Melanija".
19. 09. 2024. u 18:20
Komentari (0)