BRZ, A NEODOLJIVO UKUSAN: Kolač sa malinama je lagan i izdašan
BRZ i veoma ukusan kolač.
Foto Shutterstock
Umesto malina možete koristiti jagode ili višnje. Ukoliko koristite smrznuto voće, potrebno je ostaviti da se dobro odmrzne i ocedi. Ulje meriti čašom od jogurta.
Potrebno:
Za smesu:
* jaja, 4 komada
* šećer, 400 g
* vanilin šećer, 2 kesice
* jogurt,180 g
* ulje,1/2 čaše
* brašno, 400 g
* prašak za pecivo,1 kesica
* maline, 300 g
Za posipanje:
* šećer u prahu, po potrebi
Priprema:
- Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati jogurt, ulje i lagano izmiksati. Zatim mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje. Pekač premazati uljem, posuti brašnom i uliti polovinu umućene smese. Zapeći 5 minuta u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon toga pleh izvaditi iz rerne, rasporediti maline i naneti ostatak smese. Pleh vratiti u rernu, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i kolač peći 35 minuta. Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Kolač posuti šećerom u prahu, seći na kocke i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)