VEOMA JE UKUSAN I MEKAN, A GOTOV JE ZA MANJE OD 20 MINUTA: Brzi kolač od griza i pekmeza

Novosti online

03. 02. 2024. u 13:00

NAJBOLjI recept za brzi kolač od griza i pekmeza.

ВЕОМА ЈЕ УКУСАН И МЕКАН, А ГОТОВ ЈЕ ЗА МАЊЕ ОД 20 МИНУТА: Брзи колач од гриза и пекмеза

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 3 jaja
* šolja šećera, šolja griza
* šolja pekmeza, šolja brašna
* šolja ulja
* šolja mleka
* 1 prašak za pecivo
* 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ostale sastojke i sve izmešati ( nije potreban mikser).

Tepsiju pouljiti i posuti brašnom pa izliti umućeno testo. Veličina tepsije može biti manja ili veća, zavisi koje visine želite da bude kolač. Takođe i pekmez može po vašem izboru, ako koristite kajsiju imaćete svetliji kolač i drugačiji ukus. Možete probati i sa domaćim džemom od jagoda.

Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Lep je kada se jede topao, mekan je i posle dva dana.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku