FANTASTIČNOG SU UKUSA: Praline sa malinama
PREMITE se za simfoniju ukusa.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Za smesu:
* kisela pavlaka 1 kašika
* šećer 1 kašika
* vanilin šećer 1 kesica
* maline 2 kašike
* keks 200 g
Za čokoladnu smesu:
* čokolada za kuvanje 200 g
* maslac 20 g
Priprema:
Za čokoladnu smesu:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje, maslac i otopiti na tihoj vatri. Kalup za praline premazati pripremljenom smesom uz pomoć silikonske četkice i staviti u frižider da se stegne. Postupak premazivanja ponoviti još dva puta. Ostaviti da odstoji u frižideru dok se priprema smesa.
Za smesu:
Kiselu pavlaku staviti u dublju posudu, dodati šećer, vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje. Maline izgnječiti viljuškom te ih dodati u posudu sa pavlakom. Umešati mleveni keks i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu preručiti u kesu od zamrzivača, makazama iseći ćoše kese i istiskivati smesu u kalup.
Preliti preostalom čokoladnom smesom i ostaviti u frižider da se stegne.
Praline izručiti iz kalupa, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)