FANTASTIČNOG SU UKUSA: Praline sa malinama
PREMITE se za simfoniju ukusa.
Sastojci:
Za smesu:
* kisela pavlaka 1 kašika
* šećer 1 kašika
* vanilin šećer 1 kesica
* maline 2 kašike
* keks 200 g
Za čokoladnu smesu:
* čokolada za kuvanje 200 g
* maslac 20 g
Priprema:
Za čokoladnu smesu:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje, maslac i otopiti na tihoj vatri. Kalup za praline premazati pripremljenom smesom uz pomoć silikonske četkice i staviti u frižider da se stegne. Postupak premazivanja ponoviti još dva puta. Ostaviti da odstoji u frižideru dok se priprema smesa.
Za smesu:
Kiselu pavlaku staviti u dublju posudu, dodati šećer, vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje. Maline izgnječiti viljuškom te ih dodati u posudu sa pavlakom. Umešati mleveni keks i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu preručiti u kesu od zamrzivača, makazama iseći ćoše kese i istiskivati smesu u kalup.
Preliti preostalom čokoladnom smesom i ostaviti u frižider da se stegne.
Praline izručiti iz kalupa, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"O TRI STVARI NE ŽURI GOVORITI" Iza mudrosti vladike Nikolaja krije se velika lekcija
VLADIKA Nikolaj Velimiropvić isticao je da o tri stvari o ne treba žuriti govoriti.
06. 10. 2024. u 12:47
Komentari (0)