FANTASTIČNOG SU UKUSA: Praline sa malinama
PREMITE se za simfoniju ukusa.
Foto Shutterstock
Sastojci:
Za smesu:
* kisela pavlaka 1 kašika
* šećer 1 kašika
* vanilin šećer 1 kesica
* maline 2 kašike
* keks 200 g
Za čokoladnu smesu:
* čokolada za kuvanje 200 g
* maslac 20 g
Priprema:
Za čokoladnu smesu:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje, maslac i otopiti na tihoj vatri. Kalup za praline premazati pripremljenom smesom uz pomoć silikonske četkice i staviti u frižider da se stegne. Postupak premazivanja ponoviti još dva puta. Ostaviti da odstoji u frižideru dok se priprema smesa.
Za smesu:
Kiselu pavlaku staviti u dublju posudu, dodati šećer, vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje. Maline izgnječiti viljuškom te ih dodati u posudu sa pavlakom. Umešati mleveni keks i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu preručiti u kesu od zamrzivača, makazama iseći ćoše kese i istiskivati smesu u kalup.
Preliti preostalom čokoladnom smesom i ostaviti u frižider da se stegne.
Praline izručiti iz kalupa, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)