SLASNE I SOČNE, ZAGREJAĆE VAM DUŠU I TELO: Ćufte u sočnom bećar sosu
KONKRETAN ručak koji će vas dugo držati sitim.
Foto Shutterstock
Potrebno:
* 1 crni luk
* 2 čena belog luka
* 3 kašike maslinovog ulja
* 2 paprike
* 2 paradajza
* so
* biber
* origano
* bosiljak
* majčina dušica
* 500 g junećeg mlevenog mesa
* 1 jaje
* 1 crni luk, sitno seckan
* 1 čen belog luka
* 2 kašike prezli
* 1 kašika maslinovog ulja
* 2 ravne kašičice soli
* biber
* kravlji sir
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte sitno crni i beli luk i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte papriku isečenu na kocke, propržite pa dodajte paradajz sečen na kocke.
Dodajte so, smanjite na srednju temperaturu, poklopite i dinstajte 15-ak minuta. Zasebno, u posudu stavite mleveno meso, jaje, crni luk, sitno seckan beli luk, prezlu, ulje, so i biber pa izmešajte i mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Odvajajte po malo smese, poravnajte, utisnite kockicu sira pa formirajte ćuftu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite meso. Štapnim mikserom propasirajte već dinstano povrće pa ga pobiberite i začinite. Sos sipajte u pleh pa preko njega naređajte ćufte. Pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
(Trpeza)
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)