OBOŽAVAĆETE JE, POSEBNO AKO STE NA DIJETI: Čokoladnu tortu bez šećera, kapi ulja i brašna
ČOKOLADNA torta od pravi se bez šećera, ulja i bez brašna.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 2 šolje urmi, bez koštica
* 6 kašika kakao praha
* 2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
* 3 jajeta
Za čokoladnu glazuru:
* 3 kašike kokosovog ulja
* 6 kašika kakao praha
* 3 kašike meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje.
Dodajte urme u mikser i mešajte dok se ne formira pasta. Zatim dodajte kakao i mutite mikserom dok se ne sjedine i ne formira se lopta.
Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i jaja. Mutite mikserom ponovo dok ne postane glatko – oko 1 minut.
Prebacite testo u tepsiju i ravnomerno poravnajte vrh. Pecite 30–35 minuta – nemojte preterati. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
(Super recepti/Žena)

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)