VIKTORIJA TORTA: Poslastica kraljevskog ukusa
Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 175 g maslaca, sobne temperature
- 175 g šećera
- 3 jaja, veća
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 175 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike slatke pavlake
- 150 g slatke pavlake
- 150 g džema od jagode ili malina
- 300 g svežih jagoda
Priprema:
Umutite penasto u mikseru maslac, pa dodajte postepeno šećer i mutite dok se ne sjedini. Umutite jaja s vanilom, pa postepeno dodajte maslac i neprekidno mutite. Izlijte smesu u dva kalupa prečnika 21 cm obložena papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Nafilujte prvu koru pavlakom, pa preko prelijte sa džemom i poređajte kolutiće svežih jagoda. Preklopite drugom korom i pospite šećerom u prahu. Ukrasite svežim jagodama i odmah poslužite.
(Trpeza)
Preporučujemo

NjENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALjICA: Najlepša poslastica na svetu
22. 03. 2024. u 10:36

ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00

TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)