KINDER PINGVIN KOLAČ: Ukusniji od kupovnog, a deca će biti oduševljena ukusom
Kinder čokoladice su popularne u celom svetu, a ako volite da ih jedete, naš predlog je da isprobate i domaće recepte.

Printscreen/YT/ Home cooking
Kinder pingvin je čokoladica koja se pojavila poslednjih godina, a mi vam donosimo super recept za kolač koji mogu da jedu svi.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 3 kašike kakao praha
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašičice stevije
- Za punjenje:
- 350 g svežeg sira
- 100 ml jogurta
- 10 g želatina
- 100 ml vode
- 2 kašike čia semenki
- bilo koji zaslađivač (3-4 kapi)
Priprema:
Žumanca i belanca odvojite, pa žumanca umutite. Zatim im dodajte prosejani kakao i skrob. Sve lepo sjedinite, a zatim umutite belanca sa stevijom u prahu. Pomešajte obe smese, pa lagano sjedinite. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 15 minuta.
U posudi pomešajte svež sir, jogurt i zaslađivač po želji (3-4 kapi). Dobro sjedinite štapnim mikserom, a možete i u blenderu. Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. Zatim ga istopite na pari, pa dodajte u fil. Sve lepo promešajte. Na kraju dodajte čija semenke i opet promešajte.
Isecite koru na 2 jednaka dela, pa jednu koru stavite u kalup. Sipajte fil preko i poravnajte, a zatim stavite i drugu koru. Ohladite u frižideru pola sata i služite.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KOLAČ OD ŠERBETA: Zaboravljen starinski kolač koji budi sva čula
05. 04. 2024. u 10:44

"KOLAČ MILIONERA": Poslastica od karamele i čokolade koja će vas raspametiti
02. 04. 2024. u 15:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)