KINDER PINGVIN KOLAČ: Ukusniji od kupovnog, a deca će biti oduševljena ukusom
Kinder čokoladice su popularne u celom svetu, a ako volite da ih jedete, naš predlog je da isprobate i domaće recepte.
Kinder pingvin je čokoladica koja se pojavila poslednjih godina, a mi vam donosimo super recept za kolač koji mogu da jedu svi.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 3 kašike kakao praha
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašičice stevije
- Za punjenje:
- 350 g svežeg sira
- 100 ml jogurta
- 10 g želatina
- 100 ml vode
- 2 kašike čia semenki
- bilo koji zaslađivač (3-4 kapi)
Priprema:
Žumanca i belanca odvojite, pa žumanca umutite. Zatim im dodajte prosejani kakao i skrob. Sve lepo sjedinite, a zatim umutite belanca sa stevijom u prahu. Pomešajte obe smese, pa lagano sjedinite. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 15 minuta.
U posudi pomešajte svež sir, jogurt i zaslađivač po želji (3-4 kapi). Dobro sjedinite štapnim mikserom, a možete i u blenderu. Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. Zatim ga istopite na pari, pa dodajte u fil. Sve lepo promešajte. Na kraju dodajte čija semenke i opet promešajte.
Isecite koru na 2 jednaka dela, pa jednu koru stavite u kalup. Sipajte fil preko i poravnajte, a zatim stavite i drugu koru. Ohladite u frižideru pola sata i služite.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ OD ŠERBETA: Zaboravljen starinski kolač koji budi sva čula
05. 04. 2024. u 10:44
"KOLAČ MILIONERA": Poslastica od karamele i čokolade koja će vas raspametiti
02. 04. 2024. u 15:00
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"O TRI STVARI NE ŽURI GOVORITI" Iza mudrosti vladike Nikolaja krije se velika lekcija
VLADIKA Nikolaj Velimiropvić isticao je da o tri stvari o ne treba žuriti govoriti.
06. 10. 2024. u 12:47
Komentari (0)