ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa
Čoko-moko torta sa gotovim korama se jako brzo i jednostavno priprema, tako da, bilo da je spremate kako biste se zasladili samo ili povodom nekog slavlja, ova torta je idealan izbor.

foto: Youtube/printscreen/Kuhinja Sunčane Staze
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih čoko kora
- 450 ml čokoladnog mleka
- 300 g mlevene plazme
- 700 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 500 g šlag krema
- 550 ml kisele vode
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Prvo pripremite prvi fil: šećer u prahu, plazmu i pavlaku i sve dobro promešajte.
Fil podelite na dva jednaka dela, da ima dovoljno za dve korice.
Potom napravite drugi fil: Čvrsto umutite šlag sa kiselom vodom.
Podelite ovaj fil na 3 dela, kako biste imali za dve kore i glazuru.
Na poslužavnik stavite prvu koru, izbockajte je čačkalicom i nalijte sa 150 ml čokoladnog mleka.
Nafilujte koru prvim filom, a potom i drugim, pa ponovite postupak sa drugom korom.
Na treću koru stavite šlag i dekorišite po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KRALjICA ČOKOLADE: Nugat torta, najbolja torta koju ste ikad probali
28. 04. 2024. u 15:00

BOMBA TORTA: Poslastica koja će svima uspeti, sočnog fila i skupog ukusa
20. 04. 2024. u 16:30 >> 12:27

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)