ČUVENA ŠIRLI TEMPL TORTA BOŽANSTVENOG UKUSA: Čokoladna fantazija od torte koju će vaši ukućani prosto obožavati

Novosti online

21. 05. 2024. u 15:00

Širli Templ je bila glumica koja je snimila mnoštvo filmova, dobila sijaset nagrada vrednih poštovanja, nakon toga, posvetila se diplomatskoj karijeri. Po njoj je i ova klasična torta dobila ime. Torta od dobrih sastojaka, koja zbog strukture može da potraje i neki dan duže.

ЧУВЕНА ШИРЛИ ТЕМПЛ ТОРТА БОЖАНСТВЕНОГ УКУСА: Чоколадна фантазија од торте коју ће ваши укућани просто обожавати

Foto Shutterstock

Sastojci:

Kore:

  • 7 celih jaja
  • 140 gr šećera kristal
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 140 gr pečenih, mlevenih lešnika

Fil:

  • 4 cela jajeta
  • 160 gr šećera kristal
  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • 200 gr putera ili margarina

Priprema:

Fil:

Umutiti dobro jaja sa šećerom i kuvati na pari. Pri kraju dodati čokoladu i skuvati do kraja. Ostaviti fil da se hladi, dok se korice ispeku.

Kore:

Umutiti žumanca sa šećerom. Dodati istopljenu čokoladu, izmešati, pa dodati lešnik i još jednom sve izmešati.

Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati kašiku po kašiku u prethodno umućenu smesu i polako ručno mešati, da se sastojci sjedine.

Od ove smese ispeći četiri korice u okruglom plehu, prečnika 24 cm.

Kada se fil ohladio, dodavati ga po malo u umućen puter, sve vreme muteći mikserom.

Tortu celu nafilovati filom i posuti mlevenim lešnicima.

Ovo je mera za jednu manju okruglu tortu, za otprilike 12-14 osoba, a ako želite klasičnu veličinu torte, duplirajte sastojke.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima