ČUVENA ŠIRLI TEMPL TORTA BOŽANSTVENOG UKUSA: Čokoladna fantazija od torte koju će vaši ukućani prosto obožavati
Širli Templ je bila glumica koja je snimila mnoštvo filmova, dobila sijaset nagrada vrednih poštovanja, nakon toga, posvetila se diplomatskoj karijeri. Po njoj je i ova klasična torta dobila ime. Torta od dobrih sastojaka, koja zbog strukture može da potraje i neki dan duže.
Sastojci:
Kore:
- 7 celih jaja
- 140 gr šećera kristal
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 140 gr pečenih, mlevenih lešnika
Fil:
- 4 cela jajeta
- 160 gr šećera kristal
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 200 gr putera ili margarina
Priprema:
Fil:
Umutiti dobro jaja sa šećerom i kuvati na pari. Pri kraju dodati čokoladu i skuvati do kraja. Ostaviti fil da se hladi, dok se korice ispeku.
Kore:
Umutiti žumanca sa šećerom. Dodati istopljenu čokoladu, izmešati, pa dodati lešnik i još jednom sve izmešati.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati kašiku po kašiku u prethodno umućenu smesu i polako ručno mešati, da se sastojci sjedine.
Od ove smese ispeći četiri korice u okruglom plehu, prečnika 24 cm.
Kada se fil ohladio, dodavati ga po malo u umućen puter, sve vreme muteći mikserom.
Tortu celu nafilovati filom i posuti mlevenim lešnicima.
Ovo je mera za jednu manju okruglu tortu, za otprilike 12-14 osoba, a ako želite klasičnu veličinu torte, duplirajte sastojke.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"O TRI STVARI NE ŽURI GOVORITI" Iza mudrosti vladike Nikolaja krije se velika lekcija
VLADIKA Nikolaj Velimiropvić isticao je da o tri stvari o ne treba žuriti govoriti.
06. 10. 2024. u 12:47
Komentari (0)