KREMASTA TIRAMISU TORTA: Brzi desert od piškota i kremastog fila jedan je od najomiljenijih na svetu
Božanstvena tiramisu torta, bez previše utrošenog vremena.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja, odvojena belanca i žumanca
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 šolje jake crne kafe, ohlađene
Krem:
- 1 šolja sira maskarpone
- 1 šolja slatke pavlake
- 1/2 šolje šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Posipanje:
- Kakao prašak
Priprema:
Umutiti belanca dok ne postanu čvrsta, postepeno dodavati šećer. Dodati žumanca i mutiti.
Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo, pa polako mešati. Na kraju dodati ohlađenu kafu i nežno sjediniti smesu.
Peći u kalupu za tortu na 180 °C oko 25-30 minuta.
Umutiti maskarpone, slatku pavlaku, šećer i vanilu dok ne postane kremasto.
Ohlađeni biskvit preseći na dva dela. Natopiti donji deo kafom, premazati polovinom krema, staviti drugi deo biskvita, ponovno natopiti kafom i preliti ostatkom krema.
Posuti kolač kakao praškom.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00

ČOKO-MOKO TORTA SA GOTOVIM KORAMA: Recept za kremastu poslasticu bogatog ukusa
08. 05. 2024. u 12:03

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)