KOLAČ SA BRESKVAMA: Lagana poslastica koja se ne peče i pravi je izbor za tople dane
Kremast i osvežavajući, ovaj kolač sa breskvama treba dobro da se ohladi. Pravi se sa slatkom pavlakom i breskvama. Sočan je i lagan.
![КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане](/data/images/2024-06-06/493432_shutterstock-kolac-sa-breskvama_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 srednje breskve, seckane
- sok od 1/2 limuna
- 95 g šećera
- 8 graham krekera
- 200 g slanih pereca
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- prstohvat soli
- 6 kašika putera, rastopljenog
- 90 ml slatke pavlake
- 230 g krem sira, omekšanog
- 30 g grčkog jogurta
- 1 vanilin šećer
- 2 srednje breskve za ukrašavanje
- 2 kašike meda, za ukrašavanje
Priprema:
U malom loncu na srednjoj vatri kuvajte breskve, limunov sok i 2 kašike šećera, često mešajući, dok breskve ne počnu da se razgrađuju, ali zadrže oblik i tečnost postane poput sirupa, 5 do 10 minuta, u zavisnosti od toga koliko su zrele. Ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu, izmrvite krekere i perece, i prebacite u srednju posudu. Dodajte cimet, veliki prstohvat soli i dve kašike šećera i promešajte da se sjedine. Dodajte puter i dobro izmešajte. Utisnite patišpanj u pleh. Ostavite u frižideru dok ne završite fil. Mikserom umutite slatku pavlaku. Prebacite u drugu posudu. U istoj posudi za mućenje slatke pavlake, umutite krem sir i jogurt dok ne postanu glatki. Dodajte preostali šećer i mutite dok se ne sjedine. Dodajte vanilin šećer i prstohvat soli i umutite, a potom sve umutite sa šlagom, dok se ne sjedini. Umešajte i kuvane breskve.
Sipajte fil preko patišpanja u ravnomernom sloju. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider dok se dobro ne ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći. Servirajte kolač sa breskvama i medom.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla](/data/images/2024-05-29/489789_shutterstock-kolac-slatki-greh_t.jpg?time=1716984886)
SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00
![LENJA PITA SA TREŠNJAMA: Spremite ukusan kolač po tradicionalnom receptu LENJA PITA SA TREŠNJAMA: Spremite ukusan kolač po tradicionalnom receptu](/data/images/2024-06-05/492862_shutterstock-pita-sa-tresnjama_t.jpg?time=1717594065)
LENjA PITA SA TREŠNjAMA: Spremite ukusan kolač po tradicionalnom receptu
05. 06. 2024. u 15:00
![KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove](/data/images/2024-05-24/487190_kolac-sedmo-nebo_t.jpg?time=1716558716)
KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30
![RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - Ona nakon toga ne bi postojala RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - Ona nakon toga ne bi postojala](/data/images/2024-07-06/504519_tan2024-07-0606023275-6_kf.jpg?time=1720426630)
RAT RUSIJE I AMERIKE VODIO BI SE NA TERITORIJI EVROPE: Mračno upozorenje poznatog novinara - "Ona nakon toga ne bi postojala"
NOVINAR Aljoša Milenković ocenio je prilikom komentarisanja situacije u Ukrajini da su Rusija i Amerika već u ratu, a da bi se direktan sukob mogao dogoditi na teritoriji Evrope, nakon čega ona ne bi postojala.
08. 07. 2024. u 09:18 >> 09:18
![POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera](/data/images/2024-07-06/504297_viktor-orban-nato_kf.jpg?time=1720426849)
POSLE PEKINGA, ORBAN POLETEO NA SLEDEĆU DESTINACIJU: Ova zemlja je četvrta stanica mirovne misije mađarskog premijera
MAĐARSKA veoma ceni mirovnu inicijativu Kine u vezi sa sukobom u Ukrajini, istakao je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru sa kineskim predsednikom Si Đinpingom tokom svoje nenajavljene posete Pekingu.
08. 07. 2024. u 09:23
![SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: Ja sam vaše dete (VIDEO) SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: Ja sam vaše dete (VIDEO)](/data/images/2024-07-08/504945_ben-nidam-youtube_kf.jpg?time=1720446428)
SIN JOJ NESTAO U GRČKOJ, IMAO JE SAMO GODINU: Posle 32 godine, muškarac se javio i rekao: "Ja sam vaše dete" (VIDEO)
BEN je nestao u Grčkoj pre 32 godine. Tada je imao jednu godinu, a kad se javio čovek koji je rekao da je upravo on to nestalo dete, sve se promenilo.
08. 07. 2024. u 15:47
Komentari (0)