MARKIZA TORTA: Zovu je kraljicom svih poslastica, a kremastija ne postoji
Markiza torta se uvek nalazi na listi omiljenih poslastica kod nas! I iako postoje razne varijante pravljenja ove neodoljive poslastice, sve iskusne domaćice smatraju da je sledeći postupak najbolji, jer je još kremastija i ukusnija! Proverite to i sami, sigurni smo da se nećete pokajati.
Sastojci:
- 7 jaja
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ekstrakta ruma
- Mleko
- 2 pakovanja piškota (4 table)
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Odvojte od 7 jaja žumanca i belanca. Od belanca umutite sneg i stavite u frižider. U žumanca stavite 250 g šećera u prahu i dobro umutite. Dodajte ceo puter. Otopite čokoladu, pa dodajte u umućena žumanca i čokoladu. Sipajte u fil jedno 3 kašike ruma da lepo zamiriše, to možete i po sopstvenom ukusu, nećete pogrešiti.
Kada ste to sve lepo umutili, u tu smesu dodajte i prethodno umućena belanca iz frižidera i na najsporijoj brzini umutite fil.
Okruglu činiju standardne veličine (kao za salatu) obložite folijom. U malo ugrejanog mleka potapajte piškotu po piškotu i ređajte po obodu činije. Kada celu površinu prekrijete piškotama, izlijte fil i poravnajte. Zatvorite činiju i fil sa piškotama i stavite da se torta stegne. Potrebno je 2-3 sata.
Izvadite tortu iz frižidera, prevrnite je na veći tanjir, pa skinite foliju. Umutite šlag od dve kesice šlaga i premažite ili ukrasite tortu po želji.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
01. 06. 2024. u 15:00
ORIGINALNA, TRADICIONALNA ŽITO TORTA: Uz nju su odrasle sve generacije
03. 07. 2024. u 11:30
CURE DETALjI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?
KANDIDAT republikanaca za potpredsednika Džej Di Vens rekao je u intervjuu Šonu Rajanu 12. septembra da bi mirovni plan Donalda Trampa za okončanje rata u Ukrajini, mogao da uključuje, pored ostalih aranžmana, uspostavljanje specijalne demilitarizovane zone između Ukrajine i Rusije, prenosi Kijev post.
12. 09. 2024. u 21:39
"BIĆEMO PRINUĐENI" Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!
ZEMLjE NATO-a sada ne razgovaraju samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa novinarima, prenosi RIA Novosti.
12. 09. 2024. u 18:55
PITALA SAM DOKTORA IMA LI ŠANSE DA PREŽIVIM: Vedrana o borbi sa rakom: "Ne znam, ali imaš velike šanse da poludiš"
SPISATELjICA Vedrana Rudan opisala je kako izgleda život osobe obolele od raka, u svom tekstu objavljenom na sajtu Rudan.info
15. 09. 2024. u 21:39
Komentari (0)