MAJMUNSKI KOLAČ: Šaljivog naziva, a fenomenalan dezert, sočan, pun mleka, sa čokoladom i bananom
KOLAČ koji treba napraviti za vikend i uživati u njemu natenane uz kafu i lepo društvo.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3-4 kašike brašna
- 1-2 kašike kakaa
- 3 kašike vode
- 1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
- 50-150 ml soka od pomorandže
Fil:
- 500 ml mleka
- 6 kašike brašna ili 2 kašike gustina
- 6 kašike šećera
- 150gr čokolade za kuvanje
- 250gr maslaca ili margarina
- 4-5 banane
Dekoracija:
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutiti jaja i šećer pa dodati vodu, a zatim i brašno, kakao, prašak za pecivo. Umućenu smesu pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa. Vreo kolač prelijte sa sokom od pomorandže.
Zatim napravite fil od mleka kojem ćete dodati gustin, šećer i čokoladu za kuvanje, a potom i maslac i banane.
Dekorišite kolač sa slatkom pavlakom.
(still)
Preporučujemo

GURABIJE: Jednostavni i ukusni starinski kolači koji se tope u ustima
04. 07. 2024. u 13:00

SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

SAMO 5 ZEMALjA: Ko je sve glasao za Srbiju i kako - maksimalnih 12 od komšija (FOTO)
POSLE završenog finala "Evrovizije 2025", na zvaničnom sajtu prestižnog muzičkog takmičenja objavljeno je i kako su glasale zemlje učesnice u polufinalima.
18. 05. 2025. u 11:34
Komentari (0)