MAJMUNSKI KOLAČ: Šaljivog naziva, a fenomenalan dezert, sočan, pun mleka, sa čokoladom i bananom

Novosti online

13. 07. 2024. u 13:00

KOLAČ koji treba napraviti za vikend i uživati u njemu natenane uz kafu i lepo društvo.

МАЈМУНСКИ КОЛАЧ: Шаљивог назива, а феноменалан дезерт, сочан, пун млека, са чоколадом и бананом

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 3-4 kašike brašna
  • 1-2 kašike kakaa
  • 3 kašike vode
  • 1 prašak za pecivo

Preliv za koru:

  • 50-150 ml soka od pomorandže

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 6 kašike brašna ili 2 kašike gustina
  • 6 kašike šećera
  • 150gr čokolade za kuvanje
  • 250gr maslaca ili margarina
  • 4-5 banane

Dekoracija:

  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Umutiti jaja i šećer pa dodati vodu, a zatim i brašno, kakao, prašak za pecivo. Umućenu smesu pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa. Vreo kolač prelijte sa sokom od pomorandže.

Zatim napravite fil od mleka kojem ćete dodati gustin, šećer i čokoladu za kuvanje, a potom i maslac i banane.

Dekorišite kolač sa slatkom pavlakom.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OPET BEZ GREŠKE - Meridianbet pogodio sve rezultate američkih izbora