MAJMUNSKI KOLAČ: Šaljivog naziva, a fenomenalan dezert, sočan, pun mleka, sa čokoladom i bananom
KOLAČ koji treba napraviti za vikend i uživati u njemu natenane uz kafu i lepo društvo.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3-4 kašike brašna
- 1-2 kašike kakaa
- 3 kašike vode
- 1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
- 50-150 ml soka od pomorandže
Fil:
- 500 ml mleka
- 6 kašike brašna ili 2 kašike gustina
- 6 kašike šećera
- 150gr čokolade za kuvanje
- 250gr maslaca ili margarina
- 4-5 banane
Dekoracija:
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutiti jaja i šećer pa dodati vodu, a zatim i brašno, kakao, prašak za pecivo. Umućenu smesu pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa. Vreo kolač prelijte sa sokom od pomorandže.
Zatim napravite fil od mleka kojem ćete dodati gustin, šećer i čokoladu za kuvanje, a potom i maslac i banane.
Dekorišite kolač sa slatkom pavlakom.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GURABIJE: Jednostavni i ukusni starinski kolači koji se tope u ustima
04. 07. 2024. u 13:00

SLATKI GREH: Nema kremastijeg i ukusnijeg kolača, a sprema se očas posla
30. 05. 2024. u 15:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)