PARISKA TORTA: Tajni recept beogradskih poslastičara
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban, zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake, on je i raskošan u isti mah.

Foto: Free Images Pixabay
Sastojci:
- 10 jaja
- 200 gr šećera
- 250 gr brašna
- 40 g kakao praha
Za fil:
- 1.5 l nelupanog šlaga, tj. slatke pavlake
- 150 gr čokolade
- 250 gr šećera
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.
Za fil:
Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati u tri sloja i sa strane.
(lepaisrecna)
Preporučujemo

JEDNOSTAVNA, A BOŽANSTVENA TORTA SA KAJSIJAMA: Sočni ukus koji se pamti
04. 07. 2024. u 16:00

ORIGINALNA, TRADICIONALNA ŽITO TORTA: Uz nju su odrasle sve generacije
03. 07. 2024. u 11:30

NUTELA TORTA SA PIŠKOTAMA I BELOM ČOKOLADOM: Kremasta i bogata fantazija ukusa
28. 06. 2024. u 16:00

ŠOK OTKRIĆE, EVO KO VODI OBOJENU REVOLUCIJU U SRBIJI! Vučićević razotkrio blokadersko-kriminalnu hobotnicu, u sve umešan rektor Đokić!
GLAVNI urednik Informer TV Dragan J. Vučićević otkrio je šokantne podatke o medijsko-političkoj, blokaderskoj kriminalnoj hobotnici koja se krije iza pokušaja izazivanja građanskog rata u Srbiji.
20. 07. 2025. u 15:05

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)