TVIKS TORTA SA PUNO ČOKOLADE I KARAMELE: Ukus je prava fantazija za sve ljubitelje čokolade i karamele
Za tviks tortu nije vam potrebno puno vremena, a ni kulinarskog umeća. Zalogaji puni hrskavog biskvita i još bogatijih slojeva karamele i čokolade užitak su za sva čula.
Sastojci:
- 400 g keksa
- 9 kašika putera
Za karamel sloj:
- 1/2 šolje šećera
- 200 g kondenzovanog mleka
- 300 g pavlake za kuvanje
Za čokoladni sloj:
- 300 g crne čokolade
- 300 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Izblendajte keks, pa dodajte otopljeni puter. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup po ivicama i dnu. Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 °S oko 10 minuta. Šećer pržite na zagrejanom tiganju dok se ne karamelizuje, pa dodajte kondenzovano mleko, dobro promešajte i na kraju dodajte pavlaku za kuvanje. Još dva minuta kuvajte, pa isključite ringlu. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu otopite crnu čokoladu na pari, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Ostavite malo da se ohladi. Karamel sloj sipajte po ohlađenom biskvitu, pa preko njega dodajte čokoladnu smesu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00
ŠVARCVALD ČIZKEJK: Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane
16. 07. 2024. u 16:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)