TOPE SE U USTIMA: Kokos kocke koje se ne peku, obožavaće ih svi
KOKOS kocke će vam se topiti u ustima, a čuvaju se u frižideru pa lepo rashlade. Obožavaće ih svi.
Sastojci:
Za podlogu:
250 g urmi
130 g sirovih badema
30 g sirovih oraha
65 g kakao praha
1 kašičica ekstrakta vanile
1/4 kašičice soli
Za kokos fil:
250 g iseckanog kokosa
30 g krem sira
30 g meda
2 kašike kokosovog ulja
1/4 kašičice soli
Čokoladni sloj:
190 g čokoladnih komadića
2 kašike kokosovog ulja
Recept za kokos kocke koje se ne peku:
Kako biste napravili ovaj kolač, tepsiju obložite papirom za pečenje, ostavljajući deo papira da visi preko ivica. Dodajte urme, bademe, orahe, kakao, ekstrakt vanile i so u blender. Mešajte dok se ne formira izmrvljeno, lepljivo testo. Trebalo bi da možete da stegnete lepljivo testo rukama. Ako je smesa suva, dodajte još par urmi ili 1 kašičicu kokosovog ulja da povećate vlažnost.
Prebacite testo za kolače u posudu za pečenje. Čistim rukama ga izravnajte i ostavite na stranu. Dodajte iseckani kokos, krem sir, med, kokosovo ulje i so u blender. Blendirajte nekoliko puta dok se ne formira vlažna, lepljiva smesa. Prenesite sloj kokosa u posudu za pečenje. Čistim rukama ga izravnajte preko donjeg sloja. Ostavite na stranu.
Otopite komadiće čokolade i kokosovo ulje na pari. Prelijte čokoladu preko sloja kokosa i ravnomerno rasporedite po posudi. Ohladite kolače od kokosa u frižideru 1 sat ili duže. Nakon toga isecite i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)