DORUČAK KOJI SVI VOLE: Napravite savršene prženice
VOLIMO da ih jedemo, ali često nam „ispadnu“ previše suve ili gnjecavo mekane, a ne znamo zbog čega, jer nam se čini da svaki put sve uradimo isto tokom pripreme.

Foto Shutterstock
Jedan od omiljenih izbora za doručak, prženice, nije teško spremiti ako, prilikom pravljenja, napravite sledeće korake: Najpre tačno odredite odnos jaja i mleka. Trebalo bi da se pridržavate razmere od jednog jajeta naspram 150 ml mleka, jer, ako stavite previše jaja, prženice će imati ukus sličan omletu.
Hleb koji koristite trebalo bi da bude star najmanje tri dana, jer će tako biti dovoljno suv i čvrst da se ne raspadne prilikom umakanja u jaja i mleko, koje bi trebalo brzo obaviti, po nekoliko sekundi sa svake strane. Važno je i da parčići hleba budu jednake debljine, da bi se istovremeno ispržili.
Ulje zagrejte tako da bude vrelo, pa spuštajte prženice u tiganj i pecite ih po dva-tri minuta sa svake strane, okrećući ih cele, šupljikavom kašikom. Na kraju bi trebalo hleb spolja da bude hrskav i zlatno žute boje, a sredina kao gušći krem. Čim su pržene, izvadite ih iz tiganja šupljikavom kašikom i stavite na papirne ubruse, da se ocede od suvišne masnoće. Uz to, vaše prženice postaće još sočnije ako ih odmah potom poklopite.
Preporučujemo

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)