DORUČAK KOJI SVI VOLE: Napravite savršene prženice
VOLIMO da ih jedemo, ali često nam „ispadnu“ previše suve ili gnjecavo mekane, a ne znamo zbog čega, jer nam se čini da svaki put sve uradimo isto tokom pripreme.
Jedan od omiljenih izbora za doručak, prženice, nije teško spremiti ako, prilikom pravljenja, napravite sledeće korake: Najpre tačno odredite odnos jaja i mleka. Trebalo bi da se pridržavate razmere od jednog jajeta naspram 150 ml mleka, jer, ako stavite previše jaja, prženice će imati ukus sličan omletu.
Hleb koji koristite trebalo bi da bude star najmanje tri dana, jer će tako biti dovoljno suv i čvrst da se ne raspadne prilikom umakanja u jaja i mleko, koje bi trebalo brzo obaviti, po nekoliko sekundi sa svake strane. Važno je i da parčići hleba budu jednake debljine, da bi se istovremeno ispržili.
Ulje zagrejte tako da bude vrelo, pa spuštajte prženice u tiganj i pecite ih po dva-tri minuta sa svake strane, okrećući ih cele, šupljikavom kašikom. Na kraju bi trebalo hleb spolja da bude hrskav i zlatno žute boje, a sredina kao gušći krem. Čim su pržene, izvadite ih iz tiganja šupljikavom kašikom i stavite na papirne ubruse, da se ocede od suvišne masnoće. Uz to, vaše prženice postaće još sočnije ako ih odmah potom poklopite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)