KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA: Neodoljiv i sočan dezert, kao stvoren za kišne, jesenje dane

Новости онлине

15. 09. 2024. u 08:00

Krambl je poslastica koja se pravi od dinstanog voća i mrvica od brašna/testa sa maslacem. Ima nečeg magično ukusnog u kombinaciji kruški sa orasima.

КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА:  Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za fil:

  • 4 kruške
  • 25 g smeđeg šećera
  • 15 ml limunovog soka
  • 10 g kukuruznog skroba
  • pola kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića

Za posip:

  • 60 g sitno seckanih oraha
  • 40 g ovsenih pahuljica
  • 40 g brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 60 g hladnog putera, iseckanog na kockice
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte seckane kruške, smeđi šećer, limunov sok, kukuruzni skrob, mleveni cimet i muškatni oraščić. Promešajte dobro da se sastojci ravnomerno rasporede. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zasebno, pomešajte seckane orahe, ovsene pahuljice, brašno, smeđi šećer i prstohvat soli. Umešajte hladan puter pa ga prstima utrljajte u suve sastojke, sve dok smesa ne postane mrvičasta. Pripremljeni posip ravnomerno rasporedite preko krušaka. Pecite krambl 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo, direktno iz rerne, uz kuglu sladoleda. 

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)