KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste
Rolat od krema savršen za svakog gosta, ali i domaćina.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
za biskvit
- 7 belanaca
- 80 g šećera
- 80 g mlevenih oraha
- 30 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
za grilijaš
- 100 g šećera
- 100 g oraha
za fil
- 3 dl mleka
- 7 žumanaca
- 50 g šećera
- 1 puding od vanile
- 200 g maslaca
za krem
- grilijaš (odvojiti 2 – 3 kasike za ukrasavanje)
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. U belance stavite šećer i umutite pa dodajte orahe i brašno i prašak za pecivo. Ovaj biskvit kratko ispecite u rerni.
Rastopite šećer u karamel pa dodajte orahe i sve na ringli zagrejte dok se sve karameliše. Izlijte smesu na pek papir i pustite da se ohladi.
Zatim pripremite fil tako što ćete izmešati žumanca, puding od vanile, šećer i mleko. Sve to skuvajte na ringli i dodajte mu potom i maslac.
Kada sve kremasto umutite podelite na dva dela. U jedan deo stavite grilijaš, a u drugu otopljenu crnu čokoladu.
Filujte rolat, umotajte pa ohladite i poslužite kada se stegne.
(Still)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

KARLEUŠA OTKRILA CECI ISTINU O SNAJI: Nije ostala ravnodušna na reči o Veljku i Bogdani
PEVAČICA Olja Karleuša, koja je rodom iz Titela, otkrila je kakva je zapravo snajka Cece Ražnatović, Bogdana.
01. 06. 2025. u 16:40
Komentari (0)