VODENA TORTA: Jednostavna poslastica koju su Jugosloveni obožavali, a priprema se od jeftinih namirnica koje svi imaju

Новости онлине

13. 10. 2024. u 09:00

Brz i jeftin recept za patišpanj preliven šećernom glazurom.

ВОДЕНА ТОРТА: Једноставна посластица коју су Југословени обожавали, а припрема се од јефтиних намирница које сви имају

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Za preliv:
  • 500 ml vode
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno. Lepo promešajte i smesu sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite na 200°S oko 5 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 30 minuta. Pripremite preliv tako što ćete pomešati vodu, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok ne proključa. Patišpanj ohladite i prelijte sirupom. Tortu možete da prelijete i čokoladom ako želite da bude malo bogatija.

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival