VODENA TORTA: Jednostavna poslastica koju su Jugosloveni obožavali, a priprema se od jeftinih namirnica koje svi imaju
Brz i jeftin recept za patišpanj preliven šećernom glazurom.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 7 jaja
- 7 žlica šećera
- 7 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno. Lepo promešajte i smesu sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite na 200°S oko 5 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 30 minuta. Pripremite preliv tako što ćete pomešati vodu, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok ne proključa. Patišpanj ohladite i prelijte sirupom. Tortu možete da prelijete i čokoladom ako želite da bude malo bogatija.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)