RECEPT ZA ŠUSTER PITU: Predivan starinski, posni kolač koji se topi u ustima pri svakom zalogaju

Новости онлине

01. 11. 2024. u 07:00

Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.

РЕЦЕПТ ЗА ШУСТЕР ПИТУ: Предиван старински, посни колач који се топи у устима при сваком залогају

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1/4 l kisele vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 šolja ulja
  • 150 g oraha
  • 100 g maka
  • 250 g šećera
  • brašno po potrebi
  • 150 g džema od kajsija

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac sa kašičicom šećera potopite u mlakoj vodi, pa ostavite da se aktivira. Dodajte šolju ulja i brašno pa umesite mekano i glatko testo. Testo podelite na 5 jednakih delova, pa svaki razvijte oklagijom. U pleh stavite prvu koru pa premažite džemom od kajsija. Pospite mlevenim orasima, makom i šećerom. Postupak ponovite za sve kore, osim poslednje. Zatim, pokrijte pitu i pustute oko pola sata, da nadođe. Pecite pola sata,tj. dok ne postane zlatnosmeđa, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu pitu premažite još jednim slojem džema pa pospite mlevenim orasima. Prijatno!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu