POSNI ČUPAVCI: Neodoljivi kolač sa kokosom
Meki, sočni i neodoljivi čupavci su klasik, i savršena poslastica za sve prilike.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- Šećer 20 kašika
- Ulje 25 kašika
- Voda 35 kašika
- Brašno 30 kašika
- Prašak za pecivo 1,1/2
- Posna čokolada 100 g
- Kakao 50 g
- Voda 200 ml
- Šećer 150 g
- Margarin 200 g
- Kokos 200 g
Priprema:
Izmešajte vodu i ulje,dodajte šećer i na kraju,brašno sa praškom za pecivo.Dobro umutite,sipajte u podmazan pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni.
Kakao i šećer razmutite sa vodom,stavite na ringlu i lagano zagrevajte dok se ne istopi.Dodajte čokoladu i margarin pa mešajte dok se masa ne izjednači.
Ohlađeni biskvit isecite na kockice, umačite u mlaku glazuru i valjajte u kokos.
(superrecepti)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)