RECEPT ZA NAJKREMASTIJU TORTU NA SVETU: Idealna je za sve koji vole slatko, a nemaju mnogo vremena za kuvanje
Kremasta tekstura i bogat ukus učiniće je omiljenom poslasticom na svakoj trpezi. Sa nekoliko jednostavnih sastojaka i minimalnim trudom, stvorićete pravu poslasticu koja oduševljava svakim zalogajem!

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 limuna
- Jaja 2 kom
- šećer 150 g
- Skrob 4 supene kašike
- Mleko 300 ml
- Jaja 6 kom
- Prstohvat soli
- Šećer 7 supenih kašika
- Brašno 160
- Maslac 120 g
- Mleko 50 ml
- Šećer u prahu 1 supena kašika
- Kokosove pahuljice
- Bela čokolada
Priprema:
Izrendajte na sitno koru sa dva limuna, zatim ih presecite po pola i iscedite da dobijete dosta limunovog soka koji ćete procediti od pulpe. Zatim u lonac sipajte jaja i šećer i dobro umešajte. Dodajte skrob, pa dobro sjedinite. Dodajte mleko, umešajte, zatim sipajte limunov sok, umešajte i stavite na tihu vatru. Mešajte sve dok se ne zgusne i ne postane žuta krema, koju ćete presuti u posudu u kojoj će se hladiti.
Razbijte 6 jaja, ali tako da žumanca odvajate u jednu, a belanca u drugu činiju. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli i počnite da mutite mikserom, a usput postepeno dodajte šećer. Kada se zgusne bela pena dodajte žumanca, ali tako da ih mikserom sjedinjujete sa belancima jedno po jedno. Kada se smesa zgusne dodajte brašno i sjedinite. Potom dodajte rendanu koricu limuna i dobro umešajte. Sipajte u okrugli pleh ili kalup i ubacite u rernu da se peče oko 30-35 minuta na 180 stepeni.
U ohlađenu kremu dodajte puter i dobro izmiksujte. Pečeni biskvit podelite vodoravno na tri jednaka dela i svaki premažite prethodno napravljenim premazom od mleka i šećera u prahu.
Prvu trećinu premažite kremom, poklopite drugom trećinom, ponovo namažite sloj kreme, pa preklopite trećom trećinom i najzad ponovo premažite odozgo kremom. Neka se ohladi u frižideru zatim premažite tortu u celini preostalim delom kreme i po stranama pospite kokosovim pahuljicama, dok ćete odozgo narendati na krupno belu čokoladu.
Možete poslužiti tortu. Prijatno!
(glossy)
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT ZA ČUVENU NAJLON TORTU: Poslastica koja uvek uspe (VIDEO)
26. 11. 2024. u 17:00

MEDENA TORTA: Ukoliko niste isprobali recept, sada je pravi čas (VIDEO)
25. 11. 2024. u 17:00

RECEPT ZA ČIZKEJK: Omiljena torta od 3 sloja, topi se u ustima
18. 11. 2024. u 17:00

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

"DA LI SE MAKRON DROGIRA?" Jovanino pitanje izazvalo smeh u studiju: "Kako da se nose s tolikom problemima..."
VODITELjKA Jovana Joksimović u jutarnjem programu na televiziji K1 dotakla se teme Emanuela Makrona i sporne situacije sa maramicom i sumnjom o upotrebi opijata, koja se proširila društvenim mrežama.
13. 05. 2025. u 16:57
Komentari (0)