REFORMA JE OMILJENA TORTA U SRBIJI: Donosimo vam recept za posnu verziju

Новости онлине

13. 12. 2024. u 15:00

Posna reforma torta učiniće svaku trpezu slatkom i svečanom.

РЕФОРМА ЈЕ ОМИЉЕНА ТОРТА У СРБИЈИ: Доносимо вам рецепт за посну верзију

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za kore:

  • 200 g meda
  • 150 g šećera
  • 300 ml vode
  • 250 g brašna
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • malo cimeta

Za fil:

  • 350 mlevenih oraha
  • 300 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 100 ml vode
  • 150 g crne čokolade za kuvanje
  • 300 g margarin

Za ukrašavanje:

  • malo mlevenih oraha, ili rendane čokolade

Priprema:

Za ovu tortu pomešajte med, vodu i šećer, dok se ne ujednače. U drugoj posudi pomešajte brašno i ostale suve sastojke. Dodajte ih u masu sa medom, pa dobro sjedinite varjačom. Veliki pleh obložite papirom za pečenje, pa masu ravnomerno rasporedite. Pecite 20 minuta na temperaturi od 175°C. Pečenu i prohlađenu koru podelite na tri dela.

U činiju stavite šećer i vanilin šećer, prelijte ga šoljicom vode, pa na vatri zagrejte do ključanja. Kade se šećer otopi, sklonite sa vatre, pa odmah dodajte mlevene orahe i čokoladu izlomljenu na manje komade. Sve lepo promešajte da se sastojci ravnomerno sjedine. Zasebno penasto umutite margarin, pa spojite sa orasima.

Filom premažite kore, ostaviti deo za premazivanje i sa strane. Odozgo pospite mlevenim orasima ili ukrasite topljenom čokoladom. Torta treba da odstoji oko jedan dan.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ABA LIGA PRIZNALA: Sudije dvaput oštetile Partizan u poslednjem minutu večitog derbija, evo i kako