IDEALAN SITNI KOLAČ ZA PROSLAVE: Lešnik gnezda, neodoljivog izgleda, a još bogatijeg ukusa

Новости онлине

18. 12. 2024. u 13:00

Lešnik gnezda su izuzetno jednostavna za pripremu, a brza izrada ih čini idealnim izborom za svečane prilike ili trenutke kad želite uživati u slatkom zadovoljstvu bez komplikovane pripreme i obigravanja oko šporeta i rerne.

ИДЕАЛАН СИТНИ КОЛАЧ ЗА ПРОСЛАВЕ: Лешник гнезда, неодољивог изгледа, а још богатијег укуса

foto: yutub/receptishumi

Sastojci:

  • 2 dl vode
  • 200 g šećera (kristalnog)
  • 150 g margarina/maslaca
  • 100 g crne čokolade za kuvanje
  • 150 g mlevenih pečenih lešnika
  • 250 g mlevenog keks
  • oko 150 g mlevenog pečenog lešnika (za dekoraciju)
  • oko 150 g krema od čokolade i lešnika (ili od nugata)

Priprema:

U šerpu staviti vodu, šećer, maslac (margarin) i čokoladu, pa na laganu vatru da provri. Skloniti sa šporeta i odmah u vruće dodati keks i mlevene lešnike. Da biste ubrzali pripremu, smesu za gnezda možete staviti i u zamrzivač, čim se dobro rashladi i počne da se steže, izvadite je i kuglice će se lakše oblikovati.

Kada se masa dobro ohladi, vlažnim rukama oblikovati kuglice, svaku uvaljati u mleveni lešnik i ređati na poslužavnik obložen streč-folijom ili pek-papirom.

Zatim drškom varjače napraviti udubljenje na svakoj kuglici. Krem sipati u špric za ukrašavanje i istiskivati tj. puniti gnezda. Ostaviti na hladnom da se dobro rashlade.

Gnezda su lepša ako se naprave nekoliko dana ranije, da se lepo prosuše i stegnu. Zato, nemojte da vas iznenadi ako vam se učini da su meka prilikom oblikovanja, kad odstoje smesa se fino stegne.

Ukoliko je krem suviše čvrst za istiskivanje iz šprica, možete ga malo ugrejati u mikrotalasnoj ili na pari, da bi se lakše istiskivalo, ali vrlo kratko, da ne bi bio previše tečan.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE SKANDAL! NENORMALNO! Predrag Mijatović otkrio kakva prava ima 25 igrača Partizana: Nikad to nisam video!