POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA OVSOM ZA SVETOG NIKOLU: Ukrasiće vašu slavsku trpezu, a prave se brzo i jednostavno
Posne čokoladne kuglice sa ovsom su sitni kolači koji će da ulepšaju slavu, i mogu da traju do nedelju dana u frižideru.
Sastojci:
- 100 g valjanog ovsa
- 125 g mekih urmi bez koštica
- 2 kašike kakao praha
- prstohvat morske soli
- 2 kašike putera od kikirikija (opciono)
Priprema:
Kako biste napravili ove kuglice, blendirajte ovas u blenderu, dok se ne pretvori u brašno.
Dodajte urme, kakao prah, so i puter od kikirikija i blendirajte, dok se smesa ne sjedini. Možda će vam zatrebati malo vode, ako je smesa previše suva. Uzmite pune kašičice i uvaljajte loptice između dlanova. Poređajte ih na tanjir i stavite u frižider do serviranja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO)
28. 11. 2024. u 13:00
DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu
30. 11. 2024. u 13:00
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
MILICA O VEZI SA STRUGAROM: "Vodili smo ljubav pet-šest puta za 24 sata"
PEVAČICA Milica Todorović uživa u novoj ljubavi. Kako prenose domaći mediji, već nekoliko meseci je u vezi s biznismenom Mariom, poznatim u gradskim krugovima, koji izbegava javno eksponiranje.
11. 01. 2025. u 15:28
Komentari (0)