FENOMENALNA KEKS TORTA: Ukus koji mnogi obožavaju
Torta sa keksom koju svi obožavaju, kremasta, sočna, a sprema se očas posla.
Sastojci:
- 400 g keksa
- 500 ml mleka plus malo za umakanje keksa
- 200 g šećera
- 200 g putera ili margarina
- 200 g crne čokolade
- 2 kašičice vanilinog šećera
- 2 kašičice kakaoa u prahu
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2-3 kašike ulja
- malo mleka
Priprema:
U jednoj šerpi pomešajte mleko, šećer, kakao i vanilu. Otopite na srednje jakoj vatri pa kad krene da vri, skinite sa šporeta. Umešajte margarin pa mešajte sve dok se ne otopi, pa dodajte polomljenu čokoladu. Zatim mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, umačite keks u mleko pa ih ređajte na dublji pleh. Nanesite deo čokoladnog fila preko keksa. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Sa malo ulja i mleka otopite čokoladu, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Zatim prelijte preko torte pa ostavite barem 2 sata u frižideru. Secite tortu na parčiće.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
FENOMENALNA ČUPAVAC TORTA: Kremasta, sočna, ne peče se i pravi očas posla (VIDEO)
22. 12. 2024. u 15:00
NAJBOLjI RECEPT ZA ČUVENU NAJLON TORTU: Poslastica koja uvek uspe (VIDEO)
26. 11. 2024. u 17:00
MEDENA TORTA: Ukoliko niste isprobali recept, sada je pravi čas (VIDEO)
25. 11. 2024. u 17:00
SVA INDUSTRIJSKA PREDUZEĆA OBUSTAVILA RAD: Kriza zbog odluke Zelenskog o prekidu ruskog gasa
SVA industrijska preduzeća u Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici (PMR), osim prehrambenih, obustavila su rad zbog nedostatka energetskih resursa, izjavio je prvi zamenik predsednika vlade i ministar ekonomskog razvoja nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike, Sergej Obolonik.
02. 01. 2025. u 15:26
NjIH JE UBIO POMAHNITALI ACO MARTINOVIĆ: Sejao smrt i nemilosrdno pobio nedužne ljude - Objavljene čitulje nastradalima (FOTO)
STRAVIČNI masakr na Cetinju odneo je dvanaest života, a među stradalima su i Dragana Drašković (52), Branislav Mudreša (60), Radivoje Marković (70), Jošo Otašević (55), i Mirko Vasiljev (45). Njihove porodice uveliko se opraštaju od tragično nastradalih, a kako saznajemo, njih troje biće sahranjeni sutra, 3. januara 2025. godine.
02. 01. 2025. u 15:49
SVE PRŠTI OD SJAJA: Evo kako je Milena dočekala 2025.
SVE blista, puna elegancija
01. 01. 2025. u 14:32
Komentari (0)