POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju

Jovana Vasić

31. 12. 2024. u 11:00

Kolači koji će ukrasiti svaku svečanu trpezu, po receptu bez mane.

ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају

Foto: Printskrin Jujtub/ Marija Karma

Sastojci:

Za koru:

  • 220 g brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 2 pune kašike kakaoa

Za fil:

  • 520 ml sojinog mleka
  • 220 g šećera
  • 2 vanilina šećera
  • 3 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 260 g margarina

Za glazuru:

  • 120 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • kokos za valjanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kiselu vodu, ulje i kakao. Pomešajte žicom za mućenje pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom pa pecite 15 minuta. Napravite još jednu koru. Nakon što se prohlade čašom izvadite 48 krugova. Pomešajte mleko sa šećerima pa pustite da provri. Dodajte ostatak mleka pa umutite brašno i gustin, pa dodajte u vrelo mleko. Nakon što se prohladi pomešajte ga sa umućenim margarinom. Filujte kape sa pripremljenim filom. Stavite kašičicu fila na jedan krug pa preklopite sa drugim. Premažite filom sa bočne strane pa valjajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite pa sipajte po kašičicu na svaku kapu. Pustite da se prohlade.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE JE LEPŠE KAD SE GLEDA SRCEM: Više od milion evra Fondacije Mozzart za društveno odgovorne akcije samo tokom 2024. godine