POSNE BANANA KUGLICE: Neodoljiva poslastica od samo tri sastojka
Fenomenalne kuglice oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 250 g (posnog) mlevenog keksa
- 80 g otopljene mlečne (ili posne) čokolade
Priprema:
U jednoj dubljoj posudi dobro izgnječite tri banane, pa dodajte mleveni keks i topljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktnu smesu od koje možete da formirate malo veće lopte. Slobodno ostavite pre oblikovanja smesu da odstoji oko pola sata u frižideru. Možete da ih prelijete rastopljenom belom čokoladom. Zatim nakon što ste formirali banana lopte i poređali ih na poslužavnik, istopite belu ili crnu čokoladu (ako je potrebno dodajte vrlo malo ulja kako glazura ne bi bila gusta), pa dekorišite kolačiće. Na vrh svakog stavite i po kolut banane.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju
31. 12. 2024. u 11:00Novosti online
PRAVI TRADICIONALNI SLATKIŠ: Kolač sa jabukama i jogurtom (VIDEO)
30. 12. 2024. u 15:00Novosti online
POSNI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I ORASIMA: Odlična poslastica za posne dane (VIDEO)
20. 12. 2024. u 13:00
ČOKOLADNI BRAUNI: Fenomenalni slatkiš, oduševiće i one izbirljive
14. 12. 2024. u 15:00
PROPADA LAŽNA DRŽAVA: Svetska banka upozorava Prištinu - Imate najvišu stopu siromaštva i nezaposlenosti u Evropi
TAKOZVANO Kosovo ima najvišu stopu siromaštva i nezaposlenosti u Evropi, upozorila je zamenica direktora Svetske banke za Kosovo Džejn Sprouster ističući da Priština što pre mora da pređe na model konkurentnog ekonomskog rasta koji obezbeđuje više radnih mesta i bolji kvalitet života, prenosi Telegrafi.
05. 01. 2025. u 16:19
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
NIJE SAMO NOVČIĆ: Šta se još stavlja u božićnu česnicu
ZNATE li šta sve može da se ubaci u česnicu i čime je dopušteno zameniti novčić?
05. 01. 2025. u 10:17
Komentari (0)