TORTA MONAHINJINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
Torta monahinjina tajna je vrlo raskošna i bogata sirom, a preliva se čokoladom.

Foto: Printscreen Youtube/Home Made Recipes
Sastojci:
Za prvu koru:
- 100 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 g brašna
- 4 žumanca
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za drugu koru:
- 150 g brašna
- 75 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 2 žumanca
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice kakaoa
Za krem od sira:
- 400 g svežeg sira
- 170 g šećera u prahu
- 1 paket pudinga od vanile
- 4 jajeta
- 100 g margarina
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za puding krem:
- 400 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 2 kašike šećera
- 180 g putera
- 1 pakovanje crvenog želea
Za čokoladnu glazuru:
- 1 kašika putera
- 3 kašike kakao praha
- 5 kašika mleka
- 120 g šećera
Dodatno:
- šaka prženih mlevenih oraha za posipanje
Priprema:
Kako biste napravili tortu, napravite prvu koru. Omekšali margarin umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte jedno po jedno jaje i brašno prosejano sa praškom za pecivo. Testo stavite u pleh obložen papirom za pečenje (tepsija 25x25 cm) i pecite oko 20 minuta na 180°C.
Nakon toga napravite drugu koru, tako što ćete da zamesite testo od sastojaka, osim kakaoa. Podelite smesu na dva dela. Jedan deo stavite u frižider, a u drugi deo smese dodajte kakao, ponovo premesite i stavite u zamrzivač.
Počnite da pravite krem od sira tako što ćete da odvojite jaja na žumanca i belanca. Umutite belanca. Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte žumanca, sveži sir, puding, prašak za pecivo i penasto umućen sneg od belanaca. Smrznuto smeđe testo narendajte na krupno rende. I sve izrendano testo u delovima dodajte u ovaj krem, mešajući. Raširite svetlo testo preko pleha obloženog papirom za pečenje. Pecite na 180°C dok ne porumeni, oko 10-15 minuta. Po pečenom testu ravnomerno rasporedite krem od sira i pecite na 175°C oko 45-60 minuta.
Zatim napravite puding krem. Rastvorite žele u 60 ml kuvane vode. U 60 ml mleka rastvorite puding i šećer, preostalo mleko ostavite da proključa, sipajte puding i uz snažno mešanje kuvajte, dok se ne zgusne. Ohladite puding. Umutiti puter, dodajući puding i žele.
Na pečeno svetlo testo namažite puding krem i odozgo stavite tamno testo. Sve sastojke za glazuru pomešati i kuvajte na tihoj vatri, mešajući, dok se ne zgusne. Pospite preko torte glazuru i preko glazure orahe. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

ČOKOLADNA TRILOGIJA: Fenomenalna torta sa tri vrste čokolade
24. 01. 2025. u 15:00Novosti online

BRZINSKI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Predlažemo vam da probate recept koja uspeva bukvalno svima
19. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NAPRAVITE UKUSNU TORTU ZA SVETOG JOVANA: Ledeno carstvo je pravi hit i desert koji će da zauzme centralno mesto na slavskoj trpezi
17. 01. 2025. u 15:00Novosti online

NEODOLjIVA MOCART TORTA ZA SVE PRILIKE: Kraljevski spoj nutele, marcipana i pistaća (VIDEO)
21. 01. 2025. u 13:00Novosti online

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

"Danas đavo posebno uživa u tim našim SLAVAMA - ti ljudi su obmanuti!"
OTAC Rafailo Boljević upozorava da mnogi Srbi danas slavom više zavaravaju demone nego što slave Boga. Svetitelj se često izruguje kada se slava pretvori u paganski događaj.
19. 10. 2025. u 10:46
Komentari (0)