TORTA MONAHINJINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
Torta monahinjina tajna je vrlo raskošna i bogata sirom, a preliva se čokoladom.

Foto: Printscreen Youtube/Home Made Recipes
Sastojci:
Za prvu koru:
- 100 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 g brašna
- 4 žumanca
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za drugu koru:
- 150 g brašna
- 75 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 2 žumanca
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice kakaoa
Za krem od sira:
- 400 g svežeg sira
- 170 g šećera u prahu
- 1 paket pudinga od vanile
- 4 jajeta
- 100 g margarina
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Za puding krem:
- 400 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 2 kašike šećera
- 180 g putera
- 1 pakovanje crvenog želea
Za čokoladnu glazuru:
- 1 kašika putera
- 3 kašike kakao praha
- 5 kašika mleka
- 120 g šećera
Dodatno:
- šaka prženih mlevenih oraha za posipanje
Priprema:
Kako biste napravili tortu, napravite prvu koru. Omekšali margarin umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte jedno po jedno jaje i brašno prosejano sa praškom za pecivo. Testo stavite u pleh obložen papirom za pečenje (tepsija 25x25 cm) i pecite oko 20 minuta na 180°C.
Nakon toga napravite drugu koru, tako što ćete da zamesite testo od sastojaka, osim kakaoa. Podelite smesu na dva dela. Jedan deo stavite u frižider, a u drugi deo smese dodajte kakao, ponovo premesite i stavite u zamrzivač.
Počnite da pravite krem od sira tako što ćete da odvojite jaja na žumanca i belanca. Umutite belanca. Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte žumanca, sveži sir, puding, prašak za pecivo i penasto umućen sneg od belanaca. Smrznuto smeđe testo narendajte na krupno rende. I sve izrendano testo u delovima dodajte u ovaj krem, mešajući. Raširite svetlo testo preko pleha obloženog papirom za pečenje. Pecite na 180°C dok ne porumeni, oko 10-15 minuta. Po pečenom testu ravnomerno rasporedite krem od sira i pecite na 175°C oko 45-60 minuta.
Zatim napravite puding krem. Rastvorite žele u 60 ml kuvane vode. U 60 ml mleka rastvorite puding i šećer, preostalo mleko ostavite da proključa, sipajte puding i uz snažno mešanje kuvajte, dok se ne zgusne. Ohladite puding. Umutiti puter, dodajući puding i žele.
Na pečeno svetlo testo namažite puding krem i odozgo stavite tamno testo. Sve sastojke za glazuru pomešati i kuvajte na tihoj vatri, mešajući, dok se ne zgusne. Pospite preko torte glazuru i preko glazure orahe. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

ČOKOLADNA TRILOGIJA: Fenomenalna torta sa tri vrste čokolade
24. 01. 2025. u 15:00Novosti online

BRZINSKI RECEPT ZA PLAZMA TORTU: Predlažemo vam da probate recept koja uspeva bukvalno svima
19. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NAPRAVITE UKUSNU TORTU ZA SVETOG JOVANA: Ledeno carstvo je pravi hit i desert koji će da zauzme centralno mesto na slavskoj trpezi
17. 01. 2025. u 15:00Novosti online

NEODOLjIVA MOCART TORTA ZA SVE PRILIKE: Kraljevski spoj nutele, marcipana i pistaća (VIDEO)
21. 01. 2025. u 13:00Novosti online

"DA LI NAS JE TRAMP PREVARIO?" Nemački mediji bruje, šok u Berlinu zbog slanja američkih sistema "patriot" Ukrajini
TO JE bila velika nada u zaštiti od Putinovih raketa: u ponedeljak je predsednik SAD Donald Tramp najavio da će Ukrajini biti isporučeno oružje, ali da će Evropljani morati sve da plate. Sada se ispostavlja da Nemačka neće samo finansirati, već će morati i sama da isporuči sopstvenu protivvazdušnu odbranu, iako je već sada u deficitu, piše nemački Bild.
19. 07. 2025. u 10:22

SKANDAL TRESE NEMAČKU: Pogledajte koliko je Analena Berbok potrošila na šminku za samo tri meseca
KABINET bivšeg nemačkog kancelara Olafa Šolca izdvojio je skoro 590.000 evra iz javnih sredstava za šminkanje i uređivanje izgleda državnih funkcionera u periodu od 2022. do marta 2025. godine, piše Bild pozivajući se na podatke nemačke vlade.
19. 07. 2025. u 11:16

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)