AKO VOLITE ŠAMPITE, NJIH ĆETE OBOŽAVATI: Indijaneri, sočni kremasti dezert kojem niko ne može da odoli
INDIJANERI su čuveni kolači sa šamom, preliveni čokoladom. Tope se u ustima.
Sastojci:
Za testo:
250 g margarina, isečenog, na sobnoj temperaturi
4 kašike mleka
450 g brašna, prosejanog
100 g kakaoa
2 jajeta
2 žumanca
200 g šećera
Za šam:
300 g šećera
10 belanaca
70 ml vode
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
120 ml ulja
Recept za indijanere:
Za ovaj kolač pomešajte brašno, šećer, kakao, jaja, mleko i margarin, pa umesite sve ove sastojke, dok ne dobijete testo. Prekrijte ga folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini i pomoću modle prečnika 6 cm vadite krugove. Postavite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni.
Napravite šam tako što ćete da umutite belanca sa 150 g šećera u čvrsti sneg. Treba da mutite oko 20 minuta. Drugu polovinu šećera ušpinujte sa 25 ml vode u gusti sirup. Taj sirup postepeno dodajte u belanca, dok neprekidno mutite. Pomoću poslastičarskog šprica nanosite šam na koru u tri pritiska. Ostavite kolače u frižideru da se stegnu.
Nakon toga otopite čokoladu sa uljem na laganoj vatri. Kolače prekrijte glazurom. Pre serviranja ih držite u frižidru. Uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)