AKO VOLITE ŠAMPITE, NJIH ĆETE OBOŽAVATI: Indijaneri, sočni kremasti dezert kojem niko ne može da odoli

Новости онлине

31. 01. 2025. u 13:00

INDIJANERI su čuveni kolači sa šamom, preliveni čokoladom. Tope se u ustima.

АКО ВОЛИТЕ ШАМПИТЕ, ЊИХ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Индијанери, сочни кремасти дезерт којем нико не може да одоли

Foto: Printskrin Jutjub/Dijamant

Sastojci:

Za testo:

250 g margarina, isečenog, na sobnoj temperaturi
4 kašike mleka
450 g brašna, prosejanog
100 g kakaoa
2 jajeta
2 žumanca
200 g šećera

Za šam:

300 g šećera
10 belanaca
70 ml vode

Za čokoladnu glazuru:

150 g čokolade za kuvanje
120 ml ulja

Foto: Shutterstock

 

Recept za indijanere:

Za ovaj kolač pomešajte brašno, šećer, kakao, jaja, mleko i margarin, pa umesite sve ove sastojke, dok ne dobijete testo. Prekrijte ga folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini i pomoću modle prečnika 6 cm vadite krugove. Postavite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni.

Napravite šam tako što ćete da umutite belanca sa 150 g šećera u čvrsti sneg. Treba da mutite oko 20 minuta. Drugu polovinu šećera ušpinujte sa 25 ml vode u gusti sirup. Taj sirup postepeno dodajte u belanca, dok neprekidno mutite. Pomoću poslastičarskog šprica nanosite šam na koru u tri pritiska. Ostavite kolače u frižideru da se stegnu.

Nakon toga otopite čokoladu sa uljem na laganoj vatri. Kolače prekrijte glazurom. Pre serviranja ih držite u frižidru. Uživajte!

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISTORIJSKA KRAĐA NA POMOLU?! Nikola Jokić nije mogao ni da sanja da će ovo da mu se dogodi!