AKO VOLITE ŠAMPITE, NJIH ĆETE OBOŽAVATI: Indijaneri, sočni kremasti dezert kojem niko ne može da odoli
INDIJANERI su čuveni kolači sa šamom, preliveni čokoladom. Tope se u ustima.

Foto: Printskrin Jutjub/Dijamant
Sastojci:
Za testo:
250 g margarina, isečenog, na sobnoj temperaturi
4 kašike mleka
450 g brašna, prosejanog
100 g kakaoa
2 jajeta
2 žumanca
200 g šećera
Za šam:
300 g šećera
10 belanaca
70 ml vode
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuvanje Foto: Shutterstock
120 ml ulja
Recept za indijanere:
Za ovaj kolač pomešajte brašno, šećer, kakao, jaja, mleko i margarin, pa umesite sve ove sastojke, dok ne dobijete testo. Prekrijte ga folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini i pomoću modle prečnika 6 cm vadite krugove. Postavite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni.
Napravite šam tako što ćete da umutite belanca sa 150 g šećera u čvrsti sneg. Treba da mutite oko 20 minuta. Drugu polovinu šećera ušpinujte sa 25 ml vode u gusti sirup. Taj sirup postepeno dodajte u belanca, dok neprekidno mutite. Pomoću poslastičarskog šprica nanosite šam na koru u tri pritiska. Ostavite kolače u frižideru da se stegnu.
Nakon toga otopite čokoladu sa uljem na laganoj vatri. Kolače prekrijte glazurom. Pre serviranja ih držite u frižidru. Uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)